Nana Simopoulos: Skins

Οκτώ κομμάτια που κυλούν σαν ανάσες ζωής πηγαίνοντάς μας σε ένα εσώτερο ταξίδι κάθε φορά που ακούμε το άλμπουμ

Nana Simopoulos: Skins

Οκτώ κομμάτια που κυλούν σαν ανάσες ζωής πηγαίνοντάς μας σε ένα εσώτερο ταξίδι κάθε φορά που ακούμε το άλμπουμ

Nana Simopoulos: Skins - εικόνα 1

Από τότε που παρουσιάστηκε στη δισκογραφία, το 1983, με το ανεξάρτητης παραγωγής LP της, “Pandora’s Blues” – κομμάτια του οποίου ενσωματώθηκαν στην έκδοση σε CD του μετέπειτα άλμπουμ της στην enja, “Wings & Air” – η Νάνα Σιμοπούλου (προτιμώ να γράφω έτσι το όνομά της) έδειξε προφανείς αρετές ως μουσικός. Πολύ καλή κιθαρίστρια και παίκτρια ποικίλλων λαουτοειδών εγχόρδων, ιδιαίτερα εκφραστική ως “jazzwoman” και, κυρίως, εξαιρετική συνθέτρια, με το κέντρο βάρους της να κινείται στη σημασία, την αξία και την ομορφιά της μελωδίας. Η Νάνα Σιμοπούλου σε όλα της τα άλμπουμ έκτοτε, όσο και αν διεύρυνε τη μουσική της προς world διαστάσεις και φιλοσοφικές εξερευνήσεις, στηρίχτηκε – και στηρίζεται – σ’ αυτό το χάρισμα που έχει ως μελωδός και πάνω σ’ αυτό χτίζει τη μουσική της. Άψογο παράδειγμα ο πιο πρόσφατος δίσκος της, “Skins”, που διευρύνει ακόμα πιο πολύ τον προσωπικό της μουσικό – και όχι μόνο – κόσμο με συνθέσεις από όπου η ομορφιά (και όλες οι εκφάνσεις και διαστάσεις της) ξεχειλίζουν. Η Νάνα τραγουδάει, παίζει κιθάρα και μπουζούκι έχοντας πλάι της εξαίρετους ανθρώπους της μουσικής όπως ο αείμνηστος Ustad Sultan Khan που παίζει sarangi, η Mary Ann McSwenney που παίζει κοντραμπάσο, ο σαξοφωνίστας Dave Liebman, οι σταθεροί συνεργάτες της Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνο), Σόλης Μπαρκί (κρουστά), Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο) κ.ά. Σε οκτώ κομμάτια που κυλούν σαν ανάσες ζωής πηγαίνοντάς μας σε ένα εσώτερο ταξίδι κάθε φορά που ακούμε το άλμπουμ. [Na Records]

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.

Ο Pan Pan στον Λυκαβηττό για "να κάνουμε φιγούρες στον αέρα"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.