Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Ηρώ

Από την κλασική έως τη jazz και από τον Chick Corea και Ηerbie Hancock έως τον Oscar Peterson και τον Bud Powel.

Ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης επιστρέφει για μια μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 10 Μαΐου και παρέα με τον drummer Γιώργο Μανιάτη και τον κοντραμπασσίστα Γιώργο Κωστόπουλο θα παρουσιάσει ένα μέρος του νέου του album "Μethexis" που ηχογραφήθηκε στα Sierra studios τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς και παλαιότερες συνθέσεις του. Στο δεύτερο σετ ο Γεώργιος Τσώλης προσκαλεί έναν σολίστ "έκπληξη", από τη νέα ανερχόμενη γενιά της ελληνικής jazz σκηνής, ένα σολίστ υψηλών προδιαγραφών που συμπράττει στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με το τρίο.

Γεώργιος Τσώλης
 Γεώργιος Τσώλης

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας της jazz και συνθέτης πού ασχολείται παράλληλα και με τη σύνθεση έργων μοντέρνας κλασικής μουσικής. Κατά τη συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο editons svitzer που εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας καθώς και με τον διεθνούς φήμης μαριμπίστα Theodor Μilkov έχει δημιουργήσει έργα για κρουστά , σόλο μαριμπα, συμφωνικά έργα και πρωτότυπες συνθέσεις για διάφορα set up. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία ηχογράφησε δύο συμφωνικά ποιήματα του συνθέτη.

Η μουσική που θα παρουσιάσει το τρίο εμφανίζει τις επιρροές του συνθέτη από την κλασική έως τη jazz και από τον Chick Corea και Ηerbie Hancock έως τον Oscar Peterson και τον Bud Powel. Σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες  ενορχηστρώσεις καθώς και την δική του ιδέα για τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση ο Γεώργιος Τσώλης τείνει να αναπτύξει την δική του μουσική γλώσσα. Mε σεβασμό στην παράδοση της jazz και με γνώμονα τον μουσικό διάλογο και την διάδραση φέρνει στη σκηνή τον μοντέρνο ήχο των ημερών μας.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Η Ηρώ με "τα λαϊκά που αγάπησα"

Η Ηρώ κάνοντας για άλλη μια φορά την ανατροπή και την υπέρβαση, τραγουδάει με την αυθεντική της φωνή και το δικό της ύφος τα λαϊκά τραγούδια. Για δυο μοναδικές βραδιές, Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Μαΐου

"Όπως το βλέπω εγώ, τα λαϊκά τραγούδια είναι η ψυχή μας απογυμνωμένη από κάθε σύμβαση, απελευθερωμένη και παραδομένη στο συναίσθημα..."

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Μιράντα Βερούλη και Choro Plus τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας

Το 2019, η UNESCO ανακήρυξε την 5η Μαΐου ως "Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας". Η πορτογαλική γλώσσα δεν είναι μόνο μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, με περισσότερους από 265 εκατομμύρια ομιλητές σε όλες τις ηπείρους, αλλά είναι επίσης η πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στο νότιο ημισφαίριο. Αποτελεί την επίσημη γλώσσα της Πορτογαλίας και οκτώ πρώην αποικιών της (Βραζιλία, Αγκόλα, Πράσινο Ακρωτήριο, Γουινέα Μπισάου, Μοζαμβίκη, Σάο Τομέ ι Πρίνσιπι και Ανατολικό Τιμόρ).

Οι Πρεσβείες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας στην Αθήνα, γιορτάζουν και φέτος την κοινή τους γλώσσα με μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και ποίηση. Επί σκηνής (16/5), θα βρεθεί η Μιράντα Βερούλη που, με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus, θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τον Πορτογαλόφωνο κόσμο, με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά και αναφορές στην ιστορία  των δημιουργών τους και τις χώρες προέλευσής τους. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
20/05/2024

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.