Ο Λάκης Παπαδόπουλος παίζει «Παιχνίδια αγάπης»!

Ένας εξαιρετικός δίσκος με τραγούδια που πιάνουν όλη τη γκάμα της δημιουργικής ευαισθησίας και του παιχνιδιάρικου χιούμορ ενός σταθερού φίλου όλων μας. Κάποιου που μας νοιάζεται και μας θυμάται – γιατί μας αγαπάει…

Ο Λάκης Παπαδόπουλος παίζει «Παιχνίδια αγάπης»!

Ένας εξαιρετικός δίσκος με τραγούδια που πιάνουν όλη τη γκάμα της δημιουργικής ευαισθησίας και του παιχνιδιάρικου χιούμορ ενός σταθερού φίλου όλων μας. Κάποιου που μας νοιάζεται και μας θυμάται – γιατί μας αγαπάει…

Ο Λάκης Παπαδόπουλος παίζει «Παιχνίδια αγάπης»! - εικόνα 1

Τα «Παιχνίδια αγάπης» είναι ο καινούριος δίσκος του Λάκη Παπαδόπουλου, δηλαδή ο δίσκος με τα καινούρια του τραγούδια που, ανάμεσα σε ποικίλες άλλες εκφάνσεις της δημιουργικότητάς του (όπως τα «Ευγενικά τραγούδια» και το “Rendez-vous”), έρχεται να μας «απασχολήσει» για το επόμενο διάστημα μέχρι κάποια από αυτά να μπουν στο «κλασικό» του songbook και να γίνουν μέρος της καθημερινής μας τραγουδοποίησης…

Έτσι γίνεται με τον Λάκη – με ή χωρίς ψηλά ρεβέρ – εδώ και 33-34 (ή μάλλον 35 από την αφετηρία!) χρόνια – πριν από το «Άκυρο» και μέχρι σήμερα. Είναι ο άνθρωπος που με οδηγό την ευαισθησία και το χιούμορ του θα βρει τις κατάλληλες μελωδίες για να ομορφύνει στιγμές και θα ψάξει τις κατάλληλες φωνές που θα δώσουν μια πιο μεγάλη αλήθεια στα στιχάκια που επιλέγει ή γράφει ο ίδιος. Αυτό κάνει – πολύ όμορφα για μια ακόμα φορά – στα «Παιχνίδια αγάπης». Μαζεύει γύρω του τους φίλους του, τους αγαπημένους του και τους μοιράζει τραγούδια. Όμορφα τραγούδια! [Κρατάει όμως και δυο-τρία για τον εαυτό του – αυτά που χρειάζονται κάποιο knack όπως το «Γατόνι» ή μια ιδιαίτερη εσωτερικότητα όπως τα «Πικροσάββατα»].

Ακούω και ξανακούω τον δίσκο και βλέπω πόσο ωραία πάνε τα «Μικρά μπαλκόνια» στον Σαββόπουλο, τα «Ξημερώματα» στον Πασχαλίδη, το «Ένα θα σου πω» στον Τερζή, το «Πως χαιρετάνε ξέχασα» στη Θεοδωρίδου, το «Σκοτεινό μου μυαλό» στον Μουζουράκη, το «Ας πάψει το κλάμα» στον εμβληματικό Χατζή, το «Να ‘ρθει τώρα η νύχτα» στη Μαρινέλλα, οι «Καραμέλες» στον Πάριο, η «Παγωμένη σούπα» στην Αρλέτα. Τους τα κάνει δωράκια – και μερικά τα λέει μαζί τους, με τον Διονύση και τη Μαρινέλλα – ή τα σπέσιαλ «Δεν παίρνω απόφαση καμιά» (με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Φοίβο Δεληβοριά) και «Ποια θα με πάει σπίτι απόψε» (μόνο με τον Δεληβοριά).

Όμως η γιορτή γεννιέται και γίνεται μέσα από τις ποιητικές γεύσεις που προσφέρουν η Sunny Μπαλτζή, ο αείμνηστος Άκος Δασκαλόπουλος, ο Κυριάκος Ντούμος (comrade in arms με τον συνθέτη), η Λίνα Δημοπούλου, ο Νίκος Μωραϊτης, ο Μιχάλης Αβατάγγελος και ο Παντελής Αμπαζής, φτιάχνοντας ένα μεγάλο γήπεδο όπου παίζει μουσικά ο Λάκης. Όπως πάντα… [Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, τα «Παιχνίδια αγάπης» θα απλωθούν και θα πολλαπλασιαστούν με τη συμμετοχή πολλών περισσότερων φίλων του Λάκη Παπαδόπουλου. Με σκηνοθεσία του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Ζαχαρίου]

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.