5 τραγούδια για τη Γυναίκα

Έρχονται στο νου μας με ευκολία (καθώς η Γυναίκα κάθε μέρα γιορτάζει) – και όλα μπορούν να θεωρηθούν classics. Συμπληρώστε ελεύθερα τον κατάλογο με τις δικές σας επιλογές…

5 τραγούδια για τη Γυναίκα

Έρχονται στο νου μας με ευκολία (καθώς η Γυναίκα κάθε μέρα γιορτάζει) – και όλα μπορούν να θεωρηθούν classics. Οι αναγνώστες μας μπορούν πάντα να συμπληρώνουν και να εμπλουτίζουν τον κατάλογο με τις δικές τους επιλογές…

Νίκος Παπάζογλου: “Από τη γυναίκα για τη γυναίκα”

Ένας πραγματικός ύμνος των Μανώλη Ρασούλη και Νίκου Ξυδάκη – από αυτά τα τραγούδια που άλλαξαν προς το πιο ουσιώδες (μια και δια παντός) την αίσθηση και την αισθητική μας.

James Brown: “It’s a Man’s Man’s Man’s World”

Ένας διαχρονικός, ένας αιώνιος φόρος τιμής από το Αρσενικό προς το Θηλυκό. Σε έναν κόσμο όχι ιδανικό ούτε πλασμένο αγγελικά…

Bob Marley: “No Woman No Cry”

Διφορούμενο εννοιολογικά – γιατί πάντα έτσι είναι η ζωή – και ένα τραγούδι που (μονίμως) στα δικά μου αυτιά ηχεί τρυφερά και παρηγορητικά. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς – είναι τραγούδι του Bob Marley.

John Lennon: “Woman”

Αφήνοντας κατά μέρος όλες τις γενικότητες, το αληθινό ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ βγαίνει εκεί όπου το feeling είναι προσωποποιημένο: στην αγαπημένη, την ερωμένη, τη γυναίκα που είναι πλάι μας, στην καρδιά μας, στο μυαλό μας…

Θάνος Μικρούτσικος-Χρήστος Θηβαίος: “Γυναίκα”

Μια στιγμή ποίησης που παίρνει διαστάσεις ακατόρθωτου, απραγματοποίητου, ιδεατού. Γιατί έτσι είναι η ποίηση – και η μουσική ώρες-ώρες…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.

Ο Pan Pan στον Λυκαβηττό για "να κάνουμε φιγούρες στον αέρα"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.