Κωνσταντία Γουρζή: Οι μουσικές της στον Ιανό

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ελληνίδα συνθέτις που εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στο Μόναχο, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την γνωστή δισκογραφική εταιρία ECM New Series σε μια μουσική εκδήλωση στον Ιανό (27/11, 9.00 μ.μ.).

Κωνσταντία Γουρζή: Οι μουσικές της στον Ιανό

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ελληνίδα συνθέτις που εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στο Μόναχο, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την γνωστή δισκογραφική εταιρία ECM New Series σε μια μουσική εκδήλωση στον Ιανό (27/11, 9.00 μ.μ.).

Κωνσταντία Γουρζή: Οι μουσικές της στον Ιανό - εικόνα 1

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ελληνίδα συνθέτις που εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στο Μόναχο, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την γνωστή δισκογραφική εταιρία ECM New Series. Είναι η Κωνσταντία Γουρζή και το άλμπουμ της «Music for Piano and String Quartet», που κυκλοφορεί εντός των ημερών από τη «Μικρή Άρκτο». Το άλμπουμ αυτό παρουσιάζεται σε μια μουσική εκδήλωση στον Ιανό (27/11, 9.00 μ.μ.) και είναι ένα σύνολο από μουσικές για πιάνο (μινιατούρες αφιερωμένες σε σημαντικές μουσικές μορφές) που ερμηνεύει η Λορέντα Ράμου, μουσικές για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων και δυο συνθέσεις για κουαρτέτο, με το Coriolis Ensemble. Η Κωνσταντία Γουρζή μας δίνει εδώ συνθέσεις της – κυρίως πρόσφατες – που διαθέτουν ιδιαίτερη πολυμορφία: είναι μουσικές όμορφες και στοχαστικές, ελεγειακές και ονειρικές, που κινούνται γύρω μας – και μέσα μας – με μια φυσική άνεση, σαν εικόνες καθημερινές, δικές μας. Η συνθέτις δίνει μεγάλη σημασία στην ερμηνευτική δυναμική των μουσικών και αυτό αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στη μουσική που ακούμε σ’ αυτό το άλμπουμ.
Στον Ιανό, ο δίσκος «Music for Piano and String Quartet» της Κωνσταντίας Γουρζή θα παρουσιαστεί με τους μουσικούς Λορέντα Ράμου (πιάνο), Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), Εύα Μοτσίνσκα (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) και Βασίλη Λύκο. Θα μιλήσει η Κωνσταντία Γουρζή και ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος Χρίστος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.