Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Bill Evans Bill Evans

Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί, ενώνονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα-ακρόαμα υψηλότατου επιπέδου το Σάββατο 11 Μαΐου στο "Αθηνά Live". Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών παγκοσμίου φήμης ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ. Ο λόγος για τους Bill Evans, John Medeski, Keith Carlock και Felix Pastorius.

Ο Bill Evans έχει μια επιτυχημένη σόλο καριέρα για περισσότερα από 30 χρόνια και συνεχίζει να καινοτομεί με νέες ιδέες και καταπληκτικά σύνολα. Παγκοσμίου φήμης σαξοφωνίστας, έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1980 με τον Miles Davis (σε ηλικία 21 ετών) με τον οποίο ηχογράφησε 6 δίσκους. Αυτό οδήγησε σε περιοδείες και ηχογραφήσεις με τους John McLaughlin, Herbie Hancock και Mick Jagger και πολλους άλλους. Με 26 σόλο άλμπουμ μέχρι σήμερα, Grammy και αμέτρητες συνεργασίες και περιοδείες, ο Evans συνεχίζει να εξερευνά τη μουσική και ως πρωτοπόρος να κερδίζει σταθερά θαυμαστές στην παγκόσμια αρένα. Οι πρόσφατες κορυφαίες στιγμές περιλαμβάνουν περιοδείες και εμφανίσεις με τη δική του Bill Evans Band, Robben Ford (Soulgrass meets Blues), Phil Lesh & Friends, The Mike Stern/Bill Evans Band, Medeski Martin & Wood, Zen Amadeus, Randy Brecker/Bill Evans Soulbop κλπ.

John Medeski
John Medeski

Ο John Medeski είναι πρωτοπόρος και θρύλος του keyboard. (Medeski, Martin & Wood, Mad Skillet, Phil Lesh). Δεν περιορίζεται εύκολα σε ένα είδος. Εξίσου άνετος πίσω από ένα πιάνο Steinway ή ένα Hammond , ο Medeski είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους αυτοσχεδιασμούς του αλλά και την κλασική του εκπαίδευση. Ως έφηβος έπαιξε με τον Jaco Pastorius ενώ στην πορεία συνεργάστηκε με Jack DeJohnette, John Scofield & Larry Grenadier κλπ.

Keith Carlock
Keith Carlock

Ο Keith Carlock, εμβληματικός ντράμερ με βραβεία Grammy και συνεργασίες σε περιοδείες και ηχογραφήσεις με διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Steely Dan, John Mayer, Sting, Toto, Diana Ross, The Blues Brothers, Mike Stern, Robben Ford, Bill Evans, Richard Bona, Harry Belafonte, Larry Carlton, Paula Abdul, Eros Ramazzotti κλπ.

Felix Pastorius
Felix Pastorius

Ο Felix Pastorius (γιος του Jaco) βρίσκεται στην αιχμή του ηλεκτρικού μπάσου για πάνω από δύο δεκαετίες ενώ έχει συνεργαστεί με David Byrne, Cindy Blackman-Santana, the Yellowjackets κλπ

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αθηνά Live

(Ωδείο Τέχνης «Γ.Β. Φακανάς») Λεωφ. Ποσειδώνος 3, παραλία Μοσχάτου-Ν. Φαλήρου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.