"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Σταύρος Ξαρχάκος

Το "Νυν και αεί", μια σειρά επεισοδίων στο youtube, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου. Μέσα από συνολικά 20 επεισόδια γνωρίζουμε σε βάθος τον καλλιτέχνη, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί "Νυν και αεί" να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Σε ένα γρήγορο μοντάζ εικόνες και αφήγηση εισχωρούν στις σημαντικές στιγμές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και του μαέστρου και θα εστιάσουμε  στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο. Μια αφηγηματική "μηχανή" που μας μυεί στο σύμπαν του Σταύρου Ξαρχάκου. 

Σταύρος Ξαρχάκος

Το creative και το art direction υπογράφει η Κάτια Παπανικόλα, τα motion graphics o Robert Brorens και η παραγωγή είναι του Filmosophy. Την εκφώνηση κάνει ο Ξενοφών Ραράκος, ενώ, η σύλληψη και το κείμενο είναι της Ηρώς Σαΐα. Η μουσική, οι πληροφορίες και το αρχείο παρέχονται από τον ίδιον τον καλλιτέχνη μέσα από μια αφήγηση πολλών ωρών.

Επεισόδιο Πρώτο: Η παιδική ηλικία

Πώς είναι να είσαι παιδί στην Ελλάδα σε εποχή πολέμου; Πώς σε επηρεάζει και σε διαμορφώνει αυτή η εμπειρία; Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε τον μικρό Βάκη να γεννιέται το 1939 στα Εξάρχεια, μια αντιστασιακή γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας και να μεγαλώνει με τη μητέρα του και τη γιαγιά του σε ένα σπίτι με πολλή μουσική, πίνακες και δωμάτια στην οδό Θεμιστοκλέους 43. Παγκόσμιος πόλεμος, εμφύλιος, περιπολίες, συσσίτια και θάνατος παντού. Μια ανάσα σε όλο αυτό οι χάρτινες φιγούρες από εφημερίδα και η μουσική. Και ο μικρός Βάκης κάνει τον Μαέστρο με τις βελόνες πλεξίματος της γιαγιάς του.

Δείτε εδώ το πρώτο επεισόδιο 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.