Διπλό ραντεβού στο "Jazzét Music Hall"

Ένα κλασικό τζαζ τρίο με τους Γιώργο Κοντραφούρη στο πιάνο, Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και Θάνο Χατζηαναγνώστου στα ντραμς σε μία εξέχουσα μουσική συνομιλία με τον Γάλλο Laurent Maur και τρεις πολύπειροι δεξιοτέχνες της εγχώριας τζαζ σκηνής.

George Kontrafouris

Το "Jazzét Music Hall" υποδέχεται την Παρασκευή 5 Απριλίου τους George Kontrafouris Trio & Laurent Maur και το Σάββατο 6 Απριλίου τους Χρήστο Ι Κλαδά, Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιώργο Μανιάτη. 

George Kontrafouris Trio & Laurent Maur

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, τo "Jazzét Music Hall", υποδέχεται στην τζαζ σκηνή του, τους George Kontrafouris Trio & Laurent Maur για να παρουσιάσουν σε πρώτη επίσημη μουσική εκτέλεση το νέο τους άλμπουμ "Vin Doux". Ένα κλασικό τζαζ τρίο με τους εξαίρετους καλλιτέχνες Γιώργο Κοντραφούρη στο πιάνο, Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και Θάνο Χατζηαναγνώστου στα ντραμς σε μία εξέχουσα μουσική συνομιλία με τον Γάλλο Laurent Maur στην χρωματική φυσαρμόνικα.

Η τέχνη της χρωματικής φυσαρμόνικας ενός οργάνου με φαινομενική οικειότητα διανθίζεται από τον Laurent  Maur, ως αντάξιος συνεχιστής του αξέχαστου Toots Thielemans, μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της αρμονίας, του αυτοσχεδιασμού και του ρυθμού της mainstream jazz.  

Μία δημιουργική συνεργασία και πολύχρονη σχέση που ξεκινά από το 2008 σε ένα αφιέρωμα στον Bill Evans. και για αυτό άλλωστε ο Κοντραφούρης και ο Maur, μας εξηγούν ότι, το "Vin Doux" είναι μια ιστορία μουσικής και ανθρώπινης συγγένειας και αυτό διαφαίνεται ακούγοντας το άλμπουμ.

Συνδρομή: 15€     
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Back to school

Back to school με τους Χρήστο Ι Κλαδά, Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιώργο Μανιάτη

Το Σάββατο 6 Απριλίου, τρεις πολύπειροι δεξιοτέχνες της εγχώριας τζαζ σκηνής, που υπήρξαν συμμαθητές στα πρώτα τους βήματα στην αφροαμερικάνικη μουσική παράδοση, ξανασυναντιούνται μετά από 35 χρόνια. Μαζί τους, σε μια εμφάνιση έκπληξη, η νεαρή φλαουτίστρια Ιωάννα Κλαδά.

Με αφορμή εμβληματικές συνθέσεις των Coltrane, Shorter Henderson αλλά και κάποια originals, εξερευνούν τους χώρους και την αντιστικτική διάσταση που τους επιτρέπει η μη ύπαρξη πιάνου ή κιθάρας. 

Συνδρομή: 10€     
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
20/05/2024

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.