9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte»

Tο roof bar της οδού Βουτάδων σκαρώνει ένα πρόγραμμα με live και DJ sets. Οι ρυθμοί είναι swing, soul, rock ‘n’ roll, jazz και instrumental hip hop, ενώ η διάθεση άκρως καλοκαιρινή.

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte»

Για πρώτη χρονιά φέτος το καλοκαίρι το roof bar του πολυχώρου της οδού Βουτάδων σκαρώνει ένα πρόγραμμα με live και DJ sets από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ρυθμοί είναι swing, soul, rock ‘n’ roll, jazz και instrumental hip hop, ενώ η διάθεση άκρως καλοκαιρινή.

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 1
Πέννυ Μπαλτατζή

Σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες για έξοδο στο κέντρο της πόλης το «Gazarte» προτείνει φέτος μια σειρά από events γεμάτα δροσιστικά grooves. Κι ενώ η αρχή έχει ήδη γίνει με Marietta Fafouti, Dunkelbunt και Monsieur Minimal, στις 28/6 ετοιμαζόμαστε για Nicola Conte, ο οποίος μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εξαιρετική του ζωντανή εμφάνιση μαζί με τη Zara McFarlane στην Τεχνόπολη –στο πλαίσιο του Αthens Jazz Festival– επανέρχεται, αυτήν τη φορά με την ιδιότητα του DJ, για να αποδώσει μέσα από ένα vinyl DJ set όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμορφώνουν και το δικό του ήχο ως μουσικού.

Δεινός συλλέκτης δίσκων και compilers, ο Nicola Conte κινείται ελεύθερα ανάμεσα στα μουσικά είδη. Άλλωστε, όπως μας έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξη: «Είμαι πρωταρχικά ένας jazz DJ με την αληθινή έννοια του όρου, αλλά αυτό δεν με περιορίζει ιδιαίτερα. Μου αρέσει να εξερευνώ και άλλους ήχους, από την ηλεκτρονική deep house και techno μέχρι τη soul και το deep funk, χωρίς ασφαλώς να ξεχνάω τους ήχους από τη Βραζιλία, οι οποίοι αποτελούν σήμα κατατεθέν των sets μου».

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 2
Monophonics

Στις 2/7 σειρά παίρνει ο Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος των Penny & The Swingin’ Cats, ο οποίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο το σόου «The King is alive and looking for trouble», ένα tribute στον «βασιλιά» του rock ’n’ roll Elvis Presley, το οποίο ντεμπουτάρισε φέτος στις μουσικές σκηνές της πόλης. Πλαισιωμένος από ακόμη τέσσερις μουσικούς στο… ρόλο της μπάντας του Elvis, ο Ζερβός ανατρέχει σε όλο το φάσμα των διαχρονικών επιτυχιών του «βασιλιά», ενώ δεν θα παραλείψει να παρουσιάσει και κάποια δικά του τραγούδια, πάντα σε rock ’n’ roll ρυθμό. Δύο εβδομάδες μετά, στις 16/7, θα ξαναεπισκεφθεί τον ίδιο χώρο, αυτήν τη φορά με την Πέννυ Μπαλτατζή και τους υπόλοιπους πέντε… γάτους, για να παρουσιάσουν το φρέσκο τους άλμπουμ «Εξωτικό χαρμάνι», τη δική τους αλέγρα και διασκεδαστική εκδοχή για το πώς μπορείς να παντρέψεις με επιτυχία την jazz, το swing και το rock ’n’ roll με τον ελληνικό στίχο.

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 3
Γιώργος Ζερβός

To σημαντικότερο όμως live του Ιουλίου στην ταράτσα του «Gazarte» έχει ψυχεδελικό soul και funk ηχόχρωμα κι έρχεται από την Καλιφόρνια. Τους αγαπάμε και μας αγαπάνε... Με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «Sound of sinning» να αναθερμαίνει τη σχέση τους με τα αθηναϊκά ερτζιανά, αυτό είναι το καταλληλότερο timing για να ξαναδούμε στις 6-7/7, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Rockwave Festival, τους Monophonics, την πενταμελή μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο που γνωρίσαμε μέσα από τη διασκευή τους στο «Bang Bang».

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 4
Proleter

Για τις 13/7 είναι προγραμματισμένη η εμφάνιση των δικών μας Happy Dog Project, οι οποίοι θα εμφανιστούν με οκταμελή σύνθεση ύστερα από μια ριζική ανανέωση της σύνθεσης αλλά και του ήχου τους. Με τα πνευστά να διαδραματίζουν πλέον σημαντικότερο ρόλο, η ευέλικτη μπάντα των Γιάννη Δημητριάδη και Βαγγέλη Κασβίκη έχει ανοίξει τον ήδη ευρύ ήχο της σε πιο funky και afro περιοχές, με τον Jeff Gonzalez (aka BNC) να βάζει το δικό του hip hop στίγμα.

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 5
Nicola Conte

Ακόμη ένας δημοφιλής καλλιτέχνης από το εξωτερικό, ο Βέλγος beatmaker Poldoore, επανέρχεται μέσα στο καλοκαίρι (19/7) για ένα δροσιστικό DJ set με όλες εκείνες τις hip hop εκδοχές του σε classics όπως τα «Ain’t No Sunshine», «But I Do», «Doo Wop», που μεταδόθηκαν συστηματικά από τα ραδιόφωνα της πόλης, ενώ στο ίδιο μελωδικό instrumental hip hop κλίμα κινούνται και οι παραγωγές του Proleter. Έχοντας ανοίξει τις αθηναϊκές εμφανίσεις των Parov Stelar και Chinese Man, ο Γάλλος παραγωγός επιστρέφει στην Αθήνα για ένα DJ set στις 30/7 με όλα τα τσαχπίνικα swing και jazz samples που μπορούν να δροσίσουν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ.

9 feelgood events στην ταράτσα του «Gazarte» - εικόνα 6
Poldoore

Με έντονο το vintage και το χορευτικό στοιχείο μάς έρχονται και οι Βέλγοι εκπρόσωποι του electroswing Boogie Belgique (26/7), τους οποίους γνωρίσαμε στο πλευρό των Thievery Corpotation. Σε καθαρά οργανικό στιλ, πάντως, οι Νεοϋορκέζοι Kokolo (23/7) του ­αδιαφιλονίκητου bandleader Ray Lugo επιστρέφουν επίσης στην open air σκηνή του «Gazarte» για μια συναυλία με άκρως χορευτικά afrobeat και funk grooves, από αυτά που έχουν επαναφέρει οι ίδιοι­ στη μουσική πραγματικότητα της τελευταίας δεκαπενταετίας. Αυτά­ μέχρι το break του Αυγούστου. ­Διότι αμέσως μετά, μας περιμένουν ακόμη περισσότερα events...

Περισσότερες πληροφορίες

Kokolo

  • Soul-Funk-R&B

Οι νεοϋορκέζοι δεξιοτέχνες του afrobeat επιστρέφουν για ένα ξέφρενο χορευτικό live στην ταράτσα

Boogie Belgique

  • Soul-Funk-R&B

To βελγικό electro-swing project μεταφέρει στην ταράτσα το χαρακτηριστικό ευδιάθετο και χορευτικό του ήχο

ELVIS Alive & Lookin’ for trouble

  • Rock-pop-folk

Στο ρόλο του «βασιλιά» ο Γιώργος Ζερβός (φωνή, ακουστική κιθάρα) που παρουσιάζει ένα tribute στη δισκογραφία του θρυλικού Έλβις και μας δίνει μια γεύση από τα δικά του τραγούδια.

Elvis by George Zervos

  • Rock-pop-folk

Στο ρόλο του «βασιλιά» ο Γιώργος Ζερβός (φωνή, ακουστική κιθάρα) των Penny & The Swingin’ Cats, που παρουσιάζει ένα tribute στη δισκογραφία του Έλβις αλλά και δικά του τραγούδια

Monophonics

  • Soul-Funk-R&B

Η καλιφορνέζικη heavy psychedelic soul μπάντα επιστρέφει με το νέο άλμπουμ «Sound of Sinning» στις αποσκευές της για ένα ξεσηκωτικό live στην ταράτσα.

ELVIS Alive & Lookin’ for trouble

  • Rock-pop-folk

Στο ρόλο του «βασιλιά» ο Γιώργος Ζερβός (φωνή, ακουστική κιθάρα) των Penny & The Swingin’ Cats, που παρουσιάζει ένα tribute στη δισκογραφία του θρυλικού Έλβις και μας δίνει μια γεύση από τα δικά του τραγούδια.

Monophonics

  • Soul-Funk-R&B

Η καλιφορνέζικη heavy psychedelic soul μπάντα επιστρέφει με το νέο άλμπουμ «Sound of Sinning» στις αποσκευές της για ένα ξεσηκωτικό live.

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.