Ο 'Παλιάτσος' σερβίρει νόστιμες ιστορίες

Όλα όσα κάνουν μοναδικό το all day bar restaurant στην Παλιά Πεντέλη.

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη

Έκπληξη και αμέσως μετά ζεστασιά. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν αμέσως μόλις βρεθείς στους χώρους του "Παλιάτσου", που σε καλωσορίζει στο "αστικό σαλέ" του - μία προσεγμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια αγκαλιά που σε τυλίγει αβίαστα. Ύφος με καταγωγή από τη χώρα του αρτιστίκ. Αισθητική vintage και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη. Μία μπάρα φιλόξενη. Ξύλο, δέρμα και πέτρα. Χρώματα και ιστορίες.

Είναι αρκετά ιδιαίτερα τα στοιχεία που δημιουργούν το μωσαϊκό στο all day bar restaurant, που εδώ και μία δεκαετία φτιάχνει αφορμές ώστε να ανηφορίσει κανείς προς την Παλιά Πεντέλη και την πλατεία Αγίας Τριάδας, υπηρετώντας άψογα τις απαιτήσεις που έχει κανείς από ένα μαγαζί-προορισμό. Γιατί αυτό ακριβώς είναι, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί.

Παλιάτσος στην άκρη της πόλης

Αρχικά, ο χώρος του λειτουργεί σαν wow factor. Ξέρεις, είναι από εκείνα τα μέρη που σε εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά κατά την παρθενική σου επίσκεψη αλλά μέσα από την επανάληψη σε κάνουν να νιώθεις αρκετά οικεία, δίνοντάς παράλληλα κάθε φορά αφορμές για εξερεύνηση. Κάθε γωνία εδώ είναι διαφορετική, βγάζει άλλη αίσθηση και μοιάζει σαν να σε προκαλεί να συνθέσεις ιστορίες ή να ανακαλύψεις δυνητικά κρυμμένες εκεί.

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 3

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 4

Τα βινύλια συνυπάρχουν με ρετρό καθρέφτες, οι κουρτίνες δένουν με τα vintage φωτιστικά και τους πολυελαίους ενώ τα θαρραλέα χρώματα δημιουργούν έξοχες αντιθέσεις με τα στιβαρά υλικά των τοίχων, των επίπλων, του πατώματος. Η δε ταξιδιάρικη μπάρα του είναι από εκείνες που σε φλερτάρουν από μακριά και εύκολα σε κάνουν δικό τους.

Λίγο πιο μακριά από αυτά, μία φροντισμένη, καταπράσινη αυλή, φαντάζει ιδανική για τις ημέρες που ο ήλιος κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του και για νύχτες που χαρακτηρίζονται "γλυκιές".

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 1

Κάθε τι εδώ, προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Η μουσική λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, με soul, funk, blues και soulful house ήχους να πλέκουν το χαλί, ενώ καθημερινά υπάρχει διαφορετικός DJ.

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 2

Οι εκλεκτές ποικιλίες καφέ και οι ολόφρεσκοι χυμοί μαζί με τις καλοφτιαγμένες προτάσεις του πρωινού και του brunch είναι εκείνες που σηματοδοτούν το έναυσμα, για να ακολουθήσουν comfort νοστιμιές, ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές και μία πολύ αξιόλογη κάρτα ποτών, που επιμελείται ο Αντρέας Δημόπουλος.

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 5

Στην τελευταία θα βρεις τα signature cocktails του "Παλιάτσου" (κάποια all time classics που υπάρχουν από την day one του μαγαζιού καθώς και τις φρέσκες επιλογές), perfect serves, low και non alcohol ποτά και γενικότερα μία μεγάλη γκάμα ετικετών, σε μία εξαιρετικά διαμορφωμένη κάβα.

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 8

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 7

Παλιάτσος μπαρ Πεντέλη 6

Ένα από τα στοιχεία που δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να παραβλεφθεί είναι και οι άνθρωποι που φροντίζουν καθημερινά να είναι όλα σωστά εδώ. Επομένως, στα αδιαμφισβήτητα δυνατά χαρτιά του "Παλιάτσου" συμπεριλαμβάνεται και το ευγενικό, καλά ενημερωμένο και άμεσο σέρβις.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.