Jourfixe

Διατηρεί την κλασική του αύρα και συνεχίζει με ανεβασμένες διαθέσεις, ειδικά τώρα που μπορεί να μοιράζει τη μουσική και τον κομψό του κόσμο σε δύο stages…

Jourfixe

Διατηρεί την κλασική του αύρα και συνεχίζει με ανεβασμένες διαθέσεις, ειδικά τώρα που μπορεί να μοιράζει τη μουσική και τον κομψό του κόσμο σε δύο stages…

Jourfixe - εικόνα 1

Είκοσι πέντε χρόνια είναι τεράστια ηλικία για bar. To μυστικό της μακροβιότητας του «Jourfixe» είναι ότι δεν ακολούθησε τις μόδες του design, αλλά διατήρησε με πείσμα την κλασική, σχεδόν παλιακή του αύρα, η οποία υποβάλλεται έτσι κι αλλιώς από την αρχιτεκτονική του πανέμορφου πέτρινου αρχοντικού όπου στεγάζεται, δίπλα στο Ζηρίνειο γυμναστήριο. Αρκεί να σκεφτείς ότι ο κατάλογός του είναι δερμάτινος, με μεταλλικές γωνίες και οι σελίδες φυλάσσονται σε πλαστικές διαφάνειες – τόσο κλασικός. Τριγύρω υπάρχουν ξύλινα ράφια που φιλοξενούν vintage αντικείμενα, από βιβλία και κρύσταλλα μέχρι φωτογραφικές μηχανές και άλλα ενθύμια της προ-ψηφιακής εποχής. Οι δερμάτινοι καναπέδες και ο ξύλινος σκελετός της οροφής συμπληρώνουν το βρετανικού στιλ σκηνικό. Στο κλίμα δείχνουν να είναι και οι θαμώνες του bar, άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι έρχονται κυρίως από τα βόρεια προάστια, φορώντας πάντοτε προσεγμένα, αλλά όχι επιτηδευμένα ρούχα. Άλλες φορές θα πιουν τα πρώτα ποτά της βραδιάς, προτού πάνε σε κάποιο club, και άλλες θα μείνουν για να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί. Οι DJs δεν υποτάσσουν τις επιλογές τους στο ρόλο του μουσικού χαλιού: μιξάρουν lounge, mainstream, soul και funk και χαρίζουν στο bar μια party διάθεση. Έτσι, το «Jourfixe» μπορεί να μετατραπεί αβίαστα σε μικρό κλαμπάκι· έχει άλλωστε όλα τα φόντα γι’ αυτό: δυνατό ήχο, τραπέζια για να ανοίξεις το μπουκάλι σου και ξύλινα πάσα για να ακουμπήσεις το ποτό σου αν δεν προλάβεις μία από τις θέσεις του bar.

Λίγες εβδομάδες τώρα, ένας νέος, ανεξάρτητος χώρος δημιουργήθηκε στο πλάι του πέτρινου σπιτιού, εκεί δηλαδή όπου μόνο μια τζαμαρία σε χωρίζει από την κατάφυτη αυλή με τα παρτέρια και τις πεζούλες. Ο χώρος είναι πιο ελαφρύς και «αεράτος», γι’ αυτό είδαμε να τον προτιμούν πιο νεαρές ηλικίες. Όπως και να ’χει, το «Jourfixe» αποτελεί σταθερή, εκτός περαστικών τάσεων επιλογή διασκέδασης και αυτό φαίνεται από τις διαφορετικές γενιές «εξοδούχων» που το ανακαλύπτουν και το επισκέπτονται.

DATA

  • Το απλό ποτό κοστίζει € 9 και το σπέσιαλ € 11.
  • Η απλή φιάλη κοστίζει € 90 και η σπέσιαλ € 110.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

    WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

    Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    23/04/2024

    Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

    Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

    Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

    Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

    Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

    Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

    Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

    Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

    Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

    Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

    Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

    Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.