Rehab

Οι λόγοι να περάσεις μερικές ώρες στη μπάρα του Rehab είναι πολλοί και σοβαροί, αν αγαπάς το ποτό, το κοκτέιλ, τη μπαριστικη ατμόσφαιρα.

Rehab

Πόσοι λόγοι υπάρχουν να προσπεράσεις το μεγάλο hit που ονομάζεται Drunk Sinatra και να χωθείς στο βάθος της στοάς, εκεί που, ένα χρόνο τώρα, φωλιάζει το στυλάτο Rehab; Πολλοί. Κι αν ο πρώτος είναι το λαμπερό όνομα του Αλέξανδρου Γκικόπουλου -εγγύηση για το κοκτέιλ που θα απολαύσεις, αλλά και για αρκετά χαμόγελα στη βραδιά σου-, οι άλλοι δεν είναι διόλου αμελητέοι, εφ' όσον σ' ενδιαφέρει αυτό που ονομάζεται καθαρόαιμο μπαρ. Γιατί το Rehab έχει στηθεί σε αυτό το πρότυπο. Η εντυπωσιακή μπάρα κυριαρχεί στο χώρο, αλλά στο βάθος υπάρχουν και τραπεζάκια να καθήσεις, στην ατμοσφαιρική, χαμηλόφωτη αίθουσα, που προσφέρεται για πιο ήρεμες καταστάσεις -με το σωστό μουσικό background, πάντα.

Φινετσάτο λούσο, που αποπνέει '60s, με κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο τα πολυάριθμα αντικείμενα Murano, από την ιδιωτική συλλογή των ιδιοκτητών: μικρά έργα τέχνης από κρύσταλλο σε μαγικούς χρωματισμούς στολίζουν τον τοίχο και δένουν έξοχα με την όλη διακόσμηση. Οι έξυπνες εξωτικές πινελιές τονίζονται με κάτι ζωντανό, το πλουμιστό ενυδρείο, για να χαζέψεις πάνω από το ποτήρι σου -ή και να "ταξιδέψεις". Χώρος κλασάτος, εν ολίγοις, αλλά καθόλου βαρετός, ό,τι πρέπει για να φιλοξενήσει τα κοκτέιλ του Γκικόπουλου, που πάντα κρύβουν κι ένα εξωτικό στοιχείο. Κι εδώ, ερχόμαστε στη καρδιά του Rehab.

Θα δοκιμάσεις μείξεις μελετημένες, με ισορροπία και ταξιδιάρικη διάθεση (που προκύπτει από τα υλικά), από μια εντυπωσιακή λίστα. Όπως το πλούσιο και φινετσάτο Don't be Lazy με κονιάκ, 4 ρούμια, σοκολάτα, κεράσια, τόνκα, πορτοκάλι ή το εξωτικό Elevator to the Gallows, με ρούμι, τεκίλα Jose Cuervo Tradicional Reposado, τσίλι, ανανά, κεράσι και τόνκα. Σε πιο κλασικές συχνότητες το Thirty One, με τεκίλα, amaro, sherry, Campari, vermuth, Fernet, πορτοκάλι, τόνκα και πιπέρι Σετσουάν: ένα κοκτέιλ δυνατό, καλοφτιαγμένο, με σύνθετα αρώματα, ευχάριστο. Εδώ, όμως, θα έρθεις και για σκέτα spirits, ιδιαίτερα αν αγαπάς το ρούμι (διαθέτει πάνω από 100 ετικέτες), από μια πολύ πλούσια λίστα.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα, που ήδη βέβαια απαντήθηκε. Οι λόγοι να περάσεις μερικές ώρες στη μπάρα του Rehab είναι πολλοί και σοβαροί, αν αγαπάς το ποτό, το κοκτέιλ, τη μπαριστικη ατμόσφαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.