Οι «Beatniks» μένουν στα Εξάρχεια

Το νέο bar της οδού Κωλέττη έχει τύπο. Και είναι rock ‘’n’ roll.

Οι «Beatniks» μένουν στα Εξάρχεια

Το νέο bar της οδού Κωλέττη έχει τύπο. Και είναι rock ‘n’ roll.

Οι «Beatniks» μένουν στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Η bebop, τα blues της Αμερικής, η καθοριστική τους επίδραση στη γέννηση του rock ‘n’ roll, η έκρηξη του garage και του ‘60s beat και η πορεία τους στις ακόλουθες δεκαετίες. Αυτές οι μουσικές ήταν που σφυρηλάτησαν τη σχέση δύο αδερφικών φίλων, του Κωνσταντίνου και του Χρήστου. Το είχαν όνειρο να κάνουν το δικό τους bar και το πραγματοποίησαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δημιουργώντας στην οδό Κωλέττη το «Beatnik’s Road Bar». Κι αυτήν ακριβώς τη μουσική, χωρίς κανένα συμβιβασμό, θέλουν να ακούνε και να χορεύει ο κόσμος που έρχεται εδώ. Στους τοίχους κρέμασαν τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του Jimmy Reed, της Koko Taylor, του Lightning Hopkins, του Charles Bukowski, του Muddy Waters, του Chuck Berry, του Αlan Wilson από τους Canned Head, των Cramps και του T-Bone Walker. Κάποια από αυτά τα μάλιστα τα έφεραν από το παλιό bar «Blues», όταν έκλεισε της πόρτες του στην Πανόρμου. Βρήκαν όμως κι άλλα ωραία αντικείμενα για να διακοσμήσουν το μαγαζί τους. Όπως το παραδοσιακό λαβομάνο της προ-προγιαγιάς του Κωνσταντίνου, ή το έπιπλο - σύνθετο με πικάπ και ραδιόφωνο της δεκαετίας του ’50 από τη Δυτική Γερμανία. Οι τρομπέτες στα παλαιοπωλεία της πόλης μετατράπηκαν σε σποτάκια και δίνουν το φως τους πάνω από τη μεγάλη ξύλινη μπάρα.

Οι «Beatniks» μένουν στα Εξάρχεια - εικόνα 2

Σήμα κατατεθέν όμως του μαγαζιού είναι το κεφάλι μιας αμερικάνικης γύψινης κούκλας της δεκαετίας του ’40, το οποίο είναι ολόιδιο με εκείνο που εμφανίζεται στο αρχοντικό σπίτι όπου διαδραματίζεται η υπόθεση της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη. Μόνο που το κεφάλι των Beatniks φοράει μαύρα κοκάλινα Ray Ban, σαν κι αυτά του Ray Charles. Όμως το «Beatniks Road Bar» δεν είναι φορτωμένο με έπιπλα και αντικείμενα. Έχει και αρκετό χώρο για να χορέψεις, γιατί αυτή ακριβώς είναι η διάθεση των live που οργανώνονται αραιά και πού αλλά και των DJ sets του παρασκευοσάββατου. Τις καθημερινές πάλι, όταν το μαγαζί λειτουργεί με λιγότερο κόσμο, οι playlists είναι άπαιχτες! Έχουν όμως και πολλά ακόμα σχέδια ο Κωνσταντίνος και ο Χρήστος. Για αρχή να φτιάξουν ένα πάτωμα σκακιέρα και να αρχίσουν να λειτουργούν από το πρωί και με καφέ. Και αργότερα, να τοποθετήσουν στον χώρο ένα jukebox με αυθεντικά σαρανταπεντάρια και να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη με τα ορόσημα της beat λογοτεχνίας, για να διαβάζουν οι θαμώνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.