To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα

Με διαλεχτές ετικέτες ουίσκι και την διαχρονική jazz, blues και rock ‘n’ roll μουσική του, το κλασικό ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε στη στοά Μπολάνη.

To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα

Με διαλεχτές ετικέτες ουίσκι και την διαχρονική jazz, blues και rock ‘n’ roll μουσική του, το κλασικό ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε στη στοά Μπολάνη.

To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα - εικόνα 1

Έξι μήνες πέρασαν από τότε που τερμάτισε την λειτουργία του στα μόλις 26 τετραγωνικά μέτρα της οδού Λυκαβηττού και το κλασικό ποτάδικο «Low Profile», εγκαινίασε τη νέα περίοδο της ιστορίας του στη στοά Μπολάνη. Τότε λεγόταν «Low Profile Café». Σήμερα λέγεται «Low Profile Whisky Bar». Το νέο «Low» είναι πιο ευρύχωρο, με δερμάτινο καναπέ και τραπεζάκια για να καθήσεις αλλά και με λίγα ακόμα εξωτερικά τραπέζια εντός της στοάς. Σε μαυροκόκκινο φόντο με τα πορτρέτα του Miles Davis και του Tom Waits να δεσπόζουν στη διακόσμηση. Το soundtrack παραμένει απαράλλαχτο: εκείνο το γνώριμο και ποιοτικό blend από jazz, blues και rock ‘n’ roll ακούσματα που λειτουργούν ως κοινός παρονομαστής των διαφορετικών ηλικιών και τάξεων που συνυπάρχουν αρμονικά πίνοντας γύρω από την βαριά, ξυλόγλυπτη μπάρα. Στα decks βρίσκουμε ξανά τον ραδιοφωνικό παραγωγό Θανάση Μήνα, ο οποίος θα επιλέγει τη μουσική όλα τα Σάββατα των γιορτών (μετά τις γιορτές θα επιλέγει τη μουσική κάθε δευτερο Σάββατο). Ειδικότητά του «Low Profile» παραμένουν ασφαλώς τα ουίσκι με τον κατάλογό του bar να περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ετικέτες τις οποίες ο κατάλογος κατηγοριοποιεί ανά χώρα ή και ανάλογα με τις τοποθεσίες της Σκωτίας. Ανά εβδομάδα θα υπάρχει και μια ξεχωριστή σελίδα με ακόμα πιο δυσεύρετες guest ετικέτες. Οι τιμές κυμαίνονται από τα € 6 το απλό ουίσκι έως € 45 το πιο σπάνιο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κανείς και «half» στη μισή τιμή. Για τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, το νέο «Low Profile» θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7 μ.μ. και ύστερα, ενώ λίγο πριν το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να λειτουργεί και ως café από τις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.