Φτιάξε το μόνος σου στο «Selfbar»

Στο ολοκαίνουργιο do it yourself bar του Γκαζιού, οι πελάτες γίνονται οι ίδιοι barmen και σερβιτόροι.

Φτιάξε το μόνος σου στο «Selfbar»

Στο ολοκαίνουργιο do it yourself bar του Γκαζιού, οι πελάτες γίνονται οι ίδιοι barmen και σερβιτόροι.

Φτιάξε το μόνος σου στο «Selfbar» - εικόνα 1
photo: Άλκης Μωραΐτης

Στο σημείο όπου παλιότερα λειτουργούσε το γκουρμέ εστιατόριο «TO», Ορφέως και Τριπτολέμου γωνία, μόλις άνοιξε ένα bar με concept άκρως fun και διαδραστικό: στο «Selfbar» oι πελάτες γίνονται οι ίδιοι bartender και σερβιτόροι του εαυτού τους. Δεν έχουν δηλαδή παρά να περάσουν από την μέσα πλευρά της μπάρας και να κάνουν shake τα cocktail τους, να σερβίρουν τα ποτά τους (αν τα προτιμούν straight), να επιλέξουν τη φιάλη με το κρασί τους, την γύρα με τα σφηνάκια, να φτιάξουν καφέ ή ακόμα και να βάλουν nachos με τυρί για συνοδεία. Τα πάντα με την καθοδήγηση των bar και service trainers, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να τους δείξουν τα κατατόπια καθώς και το πώς να φτιάξουν το σωστό pornstar martini, το apple martini, το mojito και όλα τα βασικά cocktail του καταλόγου (ο οποίος από ό,τι μαθαίνουμε θα ανανεώνεται συχνά) αλλά και για να τους καθοδηγήσει σε οποιαδήποτε γωνιά της κάβας τους οδηγεί η επιθυμία τους για αλκοόλ. Κι αφού οι πελάτες ετοιμάσουν ό,τι θέλουν για τους ίδιους και για την παρέα τους, βγαίνουν από την άλλη πλευρά της μπάρας, πληρώνουν στο ταμείο και παίρνουν το δίσκο με τα ποτά τους για να αράξουν πια στον περιποιημένο χώρο με τις ψάθινες καρέκλες, τα μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια και την jazzy μουσική. Έτσι για την πλάκα, μπορούν και να απαθανατίσουν τη στιγμή της «θητείας» τους ως bartender και να την μεταφορτώσουν επιτόπου στην σελίδα του bar στο facebook η οποία εμφανίζεται μέσω ενός monitor στην είσοδο του bar. Στο «Selfbar», η έλλειψη προσωπικού ελαφραίνει το κόστος του ποτού με τα απλά ποτά να κοστίζουν € 4,5, τα cocktail € 5,5 – 6 και τις φιάλες του κρασιού να ξεκινούν από τα € 9. Τα ευχάριστα νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η λειτουργία του «Selfbar» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου με τη δημιουργία ενός νέου escape room σε συνεργασία με την ομάδα του Adventure Rooms στο Μοναστηράκι, οπότε και θα οριστικοποιηθεί το ωράριο της λειτουργίας του χώρου: τις καθημερινές από τις 6 μ.μ., τα Σάββατα από τις 4 μ.μ. και τις Κυριακές 2 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.