Μπαρότσαρκες για λίγους

Τελικά ακόμη και το πιο «άδειο» τριήμερο της χρονιάς η βραδινή έξοδος έχει τη δική της γοητεία. Αρκεί να ξέρεις πού να πας. Προτείνοντας τα bars που θα παραμένουν ανοιχτά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, το «α» σκάρωσε τον οδηγό που δεν θα σε αφήσει να τριγυρίζεις άσκοπα.

Μπαρότσαρκες για λίγους

Τελικά ακόμη και το πιο «άδειο» τριήμερο της χρονιάς η βραδινή έξοδος έχει τη δική της γοητεία. Αρκεί να ξέρεις πού να πας. Προτείνοντας τα bars που θα παραμένουν ανοιχτά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, το «α» σκάρωσε τον οδηγό που δεν θα σε αφήσει να τριγυρίζεις άσκοπα.

Μπαρότσαρκες για λίγους - εικόνα 1
Η αυλή του «H.O.P.E.»

Σύμφωνοι, η πόλη ­άδειασε, ωστόσο ο επικείμενος καύσωνας επιβάλλει αναζήτηση δροσιάς. Άρα έξοδο από το σπίτι. Και οργάνωση. Αν, για παράδειγμα, πάρεις τους δρόμους σε στιλ «πάω για μπαρότσαρκα και ό,τι τύχει», σίγουρα θα συλλάβεις τον εαυτό σου να πέφτει πάνω σε κλειστές πόρτες. Και αυτό γιατί, όπως και οι περισσότεροι, τα αγαπημένα σημεία της νυχτερινής διασκέδασης επιλέγουν αυτές τις ημέρες για να κατεβάσουν ρολά. Αν το δεις διαφορετικά, πάντως, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία προκειμένου να επισκεφθείς κάποια από τα ωραιότερα νυχτερινά spots της πόλης χωρίς συνωστισμό και υστερίες. Ξεκινώντας από το κέντρο, τα cocktail bars «Α For Athens» και «360ο Cocktail Bar» της Πλατείας Μοναστηρακίου είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις λίγο τουρίστας στην πόλη σου, με φόντο την πιο… χειροπιαστή Ακρόπολη που μπορείς να απολαύσεις. Εξίσου θεαματική και κοσμοπολίτικη μπορεί να είναι η έξοδος και σε οποιοδήποτε roof bar ξενοδοχείου («Hilton», «President», «Central» κ.ά.) καθώς και στη «Hytra» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία εξακολουθεί αυτές τις ημέρες να λειτουργεί με εξαιρετικές γεύσεις, φοβερά cocktails και jazzy μουσικές. Ανοιχτό παραμένει ακόμη το deck του καφενείου­ «Υπερωκεάνιο», το οποίο μάλιστα σαλπάρει στις 16/8 για... Αφρική με μουσικό πλοηγό τον Teranga Beat, έναν πραγματικό connoisseur της αφρικανικής μουσικής. Ενδιαφέρον­ έχουν και τα DJ sets του «Drunk Sinatra», με τους Andreas Mint (14/8), Blue Lagoon (15/8) και Methi Blonde (16/8) να αναλαμβάνουν τα decks για το πιο επιτυχημένο street bar του κέντρου, ενώ στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης το «Dude» θα κρατάει το groove ζωντανό όπως μόνο ­αυτό ξέρει. Επίσης δύο από τις πιο όμορφες κρυμμένες αυλές της πόλης, αυτές του «Six D.O.G.S.» και του «metamatic:TAF» παραμένουν ανοιχτές όλο τον Αύγουστο περιμένοντας να τις ανακαλύψεις.

Μπαρότσαρκες για λίγους - εικόνα 2
Το deck του «Υπερωκεάνιου»

Στη γειτονιά του Ψυρρή, τώρα, το «Teddy Boy» επιμένει σε gothic/wave ήχους και το «Cantina Social» λειτουργεί ως χαλαρός κοινωνικός χώρος της εναλλακτικής αθηναϊκής σκηνής. Το «Banana Athens» στην οδό Αρδηττού προσφέρεται για χαλαρό ποτό νωρίς το βράδυ, με τη διά­θεση για party να παραμονεύει πάντα μετά τα μεσάνυχτα. οι fans των Πετραλώνων από την άλλη θα βρουν στον «Κύριο Χου» τη δική τους παλιακή αυλή για να ξεχαστούν… Όσο για το Γκάζι, ιδανικές επιλογές αποτελούν η ευρύχωρη ταράτσα του «Gazarte» και η κρυμμένη αυλή του μοριακού cocktail bar «Momix». Το νέο παράρτημα του συγκεκριμένου bar, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στη Γλυφάδα, θα παραμείνει επίσης ανοιχτό μαζί με το γειτονικό cocktail bar «Holy Spirit». Στα βόρεια προάστια κάθε γειτονιά­ έχει τις δικές της νυχτερινές διε­ξόδους. Στην Κηφισιά τα «The Dalliance House» και «H.O.P.E.» δια­θέτουν αυλή που σε προδιαθέτει να κάνεις λίγο effort για την εμφάνισή σου, την ώρα που η σαν-σε-νησί πιά­τσα της Νέας Ερυθραίας συνεχίζει το καλοκαιρινό της party σε πολύ πιο χαλαρό mood. Η λευκή και φροντισμένη ταράτσα του café-bar «Echoes» είναι το μέρος όπου θέλουν να πηγαίνουν όλοι όσοι μένουν σε απόσταση βολής από το κέντρο του Νέου Ηρακλείου. Και, τέλος, οι κυνηγοί των καλών κοκτέιλ αξίζει να μετακινηθείτε μέχρι την Πλατεία Αγίας Παρασκευής για να επιλέξετε ­κάτι από τη λίστα του νέου café-bar «Encore».

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Taf The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Bars

Dude

Καλαμιώτου 14, κέντρο
  • Bars

Banana

Αρδηττού 1, Μετς
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Teddy Boy

Τάκη 18, Ψυρρή
  • Clubs

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα
  • Bars

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα
  • Bars

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Dalliance House (The)

Κυριαζή 19, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Κύριος Χου

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.