Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.

Το wine bar Metafysiko - Μεταφυσικό στην πλατεία Μαβίλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι μικρή ή αδιάφορη η προϊστορία του αριθμού 10 στην οδό Δορυλαίου, στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη. Εκεί υπήρχε κάποτε το  θρυλικό 'FAz' (το πρώτο house club της Ελλάδας) και μετέπειτα ένα χαρακτηριστικό σποτ για τους foodies της αμέσως προηγούμενης γενιάς, το 'Ginger'. Τα τελευταία χρόνια συναντάς στον ίδιο ακριβώς χώρο το 'Metaphor Athens'. Μεταφυσικό.

Το πρωτοποριακό creative hub δημιουργήθηκε για να παντρέψει τέχνη, μόδα και design. Στον εύκολα ευμετάβλητο και minimal χώρο του -που σχεδιάστηκε από το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο PILA Studio- λαμβάνουν τακτικά χώρα διαφορετικά projects, events και εκθέσεις. 

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εν λόγω τερέν φιλοξενεί όμως εδώ και λίγες ημέρες ένα από τα πιο φρέσκα wine bars της πόλης που ακούει στο εξόχως ταιριαστό από κάθε πτυχή όνομα 'Metafysiko' (ή 'Μεταφυσικό' αν προτιμάς).

O Γιώργος Κελέφης (περιοδικό ΟΖΟΝ) και η Alexandra Meyers ξεκίνησαν να συνεργάζονται αρχικά στο πεδίο των events αλλά όλο και εντονότερα υπήρχε στο μυαλό τους η ιδέα να συνεργαστούν περαιτέρω, σε κάτι που θα ακουμπούσε το σύμπαν της γεύσης και θα περιελάμβανε πράγματα που τους αρέσουν. 

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_6
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Είμαστε και οι δύο ερασιτέχνες του χώρου, που όμως αγαπούν πολύ το κρασί και το καλό φαγητό. Και εφόσον μπορούμε να τα εντάξουμε σε έναν τέτοιο χώρο και να τα πλαισιώσουμε με οποιοδήποτε είδος event, είπαμε γιατί όχι; Νομίζω πως δημιουργείται ένα πολύ όμορφο μείγμα αισθήσεων και ενδιαφερόντων, με ένα διαφορετικό flow από το κλασικό wine bar - χαίρομαι όμως που στην Αθήνα υπάρχουν πολλά τέτοια και όλα είναι υπέροχα" λέει σχετικά η Alexandra Meyers, για να συμπληρώσει πώς το 'Μεταφυσικό' είναι ένα φιλικό μέρος, ανοιχτό σε όλους. Έχει τη λογική του early aperitivo και aperitivo, παρέχει φροντισμένα πιάτα για συνοδεία και, ασφαλώς, προσφέρει κρασί. 

Διαβάστε Επίσης

Στην περιεκτική του λίστα -που θα ανανεώνεται συχνά- συναντά κανείς κυρίως ελληνικά και διεθνή κρασιά ήπιας παρέμβασης, τα οποία αλληλεπιδρούν με την κουζίνα του. Για την τελευταία φροντίζει ο Κωνσταντίνος Παρδάλης του 'Pullman Club', με πιάτα στη λογική του μοιράσματος δίχως γεωγραφικούς και λοιπούς περιορισμούς. Πιάτα που έχουν πινελιές από διάφορα εκ των γαστρονομικών ινστιτούτων της πρότερης πορείας του σεφ Παρδάλη όπως τα τριάστερα  'Sketch' και 'Hermanos Torres', σε Λονδίνο και Βαρκελώνη αντίστοιχα. 

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar Metafysiko στην πλατεία Μαβίλη_9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δοκιμάζεις νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ με λεμόνι κονφί, καμένο πράσο και κρέμα παρμεζάνας, ημίπαστο λαβράκι με καπαρόφυλλα και εθιστικό μπουκατίνι με σάλτσα κακαβιάς και κρόκο Κοζάνης.


Info

Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη
Τηλ. 210 6451169
Ανοιχτά Τρ. - Σαβ. από τις 16.00-01.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.