Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι

Στο all day spot της πλατείας Κλαυθμώνος πριν και μετά τα θεατρικά και κινηματογραφικά ραντεβού μας.

Black Duck

Το "Black Duck", σημείο αναφοράς στη ζωή του αθηναϊκού κέντρο για πάνω από μια δεκαπενταετία, μετακόμισε πρόσφατα στον χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, όπου μέχρι τον Μάρτιο φιλοξενούνταν ο εξοχικός κήπος του, το "Black Duck Garden". Το all day spot παραμένοντας πιστό στην φιλοσοφία του πολυχώρου με τις περιοδικές εκθέσεις και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μεταμόρφωσε το ιστορικό οίκημα επί της Παπαρρηγοπούλου, που ξεχειλίζει αστική ευγένεια και χάρη, στο νέο υβριδικό "σπίτι" του για όλες τις στιγμές τις μέρας, από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι αργά το βράδυ.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 1

Ο κατάφυτος κήπος, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα αγάλματα, το σιντριβάνι και τον φοίνικα, που λέγεται ότι φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία, διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να υποδέχεται επισκέπτες ακόμα και τον χειμώνα. Παράλληλα, το νέο εσωτερικό μπαρ με το εντυπωσιακό gallery wall γεμάτο ζωγραφικούς πίνακες έχει τη δική του γοητεία, όπως και η μικρή, πλην επιβλητική, σάλα της "Μαύρης Πάπιας" με τις προθήκες των αρχαίων ρωμαϊκών γλυπτών αριστερά και δεξιά από τα τραπέζια.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 2

Ευρισκόμενο σε μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές πιάτσες το "Black Duck" αγαπά πολύ τους θεατρόφιλους και τους σινεφίλ, γι’ αυτό και η κουζίνα κλείνει μετά τις 12, ώστε να μπορεί να δειπνήσει κάποιος μετά από μια παράσταση ή μια σινεφίλ. Η εποχικότητα και η ποιότητα των πρώτων υλών παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Από το φιλέτο σφυρίδας πάνω από μια comfort ρεβυθάδα ή το αρνί με χυλωμένο τραχανότο Καρδαμύλης μέχρι το ριζότο άγριων μανιταριών και τις παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού, σε όποιο πιάτο κι αν ποντάρεις, κερδίζεις. Ο επίλογος γράφεται γλυκά με το signature επιδόρπιο "Black Duck" ή ένα βάσκικο cheesecake με περγαμόντο. 

Η φροντισμένη wine list, η οποία ενημερώνεται τακτικά, περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, εκ των οποίων οι περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Η μπάρα του "Black Duck” αγαπά τους δημιουργικούς mixing πειραματισμούς και τις φίνες bar food μπουκιές. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.