Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά

Το στέκι του Χαλανδρίου ανανεώνεται και επενδύει σε όλα όσα μετρούν πραγματικά για ένα καλό μπαρ.

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά @svourabar

Αγαπημένο στέκι στο Χαλάνδρι αλλά και ένα μπαρ που λειτουργεί πάντοτε πιστά στις βασικές αρχές του εν λόγω είδους επιχείρησης, η 'Κόκκινη Σβούρα' μπαίνει πια στον 14ο χρόνο της λειτουργίας της. Ανανεώνεται πια ριζικά όσον αφορά το χώρο της, αναβαθμίζεται πάνω στο concept της και επανασυστήνεται σε παλιούς και νέους φίλους, με τρόπο διαδραστικό και, προφανώς, απολαυστικό. 

Το φαγητό πρωταγωνιστεί, με την 'Κόκκινη Σβούρα' να ποντάρει στη sharing και casual γαστρονομική προσέγγιση. Το concept των tapas εξελίσσεται σε ένα πλήρες μενού, στη φιλοσοφία του μοιράσματος. Η σεφ και συνιδιοκτήτρια Έλενα Καπέρδα ('Fine Mess Smokehouse', 'Lick the Spoon'), δημιουργεί πιάτα με εποχικές πρώτες ύλες, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη εκδοχή του bar food.

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά 1
@svourabar

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά 3
@svourabar

Το δημοφιλές σποτ όμως επενδύει και στις ώρες που τα φώτα χαμηλώνουν. Η ομάδα του μπαρ (με επικεφαλής τον head bartender Ανδρέα Αβραμίδη) εστιάζει στα off the book cocktails, με ποτά δίχως συνταγές, βασισμένα (και) σε house made liqueurs, βερμούτ και bitters από το lab του.

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά 2
@svourabar

Κερασάκι στην τούρτα, ο βινυλιακός πια ήχος, με τις μουσικές να επεκτείνονται σε νέα μήκη, πλάτη και βάθη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που επιμελείται ο Βαλάντης Τερζόπουλος (Electric Looser), με μια ομάδα σταθερών και guest συντελεστών να δίνουν χρώμα στα βράδια της 'Σβούρας'.


Info

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, 
Tηλ. 211 0125454
kokkinisvoura.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.