"Luv n Roll": Για φαγητό, ποτό, τέχνη και... τατουάζ

Ένας πολυχώρος παντρεύει την εστίαση με το τατού, το πίρσινγκ και πολλές ακόμα απρόσμενες εφαρμοσμένες τέχνες. Ξεναγηθήκαμε στους τέσσερις διαδραστικούς ορόφους του και αναμεταδίδουμε.

Luv n Roll

Το μαύρο κτίριο στο νούμερο 14 της οδού Καραϊσκάκη (Ψυρρή, 2114182422) είναι η είσοδος για να περάσεις σε έναν πολύχρωμο, πολυδιάστατο και level-up πολυχώρο που αγαπά κάθε μορφή έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης. Το "Luv n Roll" δεν είναι ένας παραδοσιακός χώρος εστίασης, αλλά ούτε κι ένα συνηθισμένο τατουατζίδικο, αλλά ένα εμπνευσμένο patchwork ιδεών για όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου. 

Luv n Roll

Μια παρέα φίλων από το πανεπιστήμιο ήθελε να δημιουργήσει κάτι χωρίς προηγούμενο, που να ενώνει πολλά από αυτά τα διαφορετικά που αγαπούν αλλά και μπόλικα από εκείνα που αναζητούν όσοι παρακολουθούν την τέχνη στις πολλαπλές εκφάνσεις της. Το 2012 έκαναν το πρώτο βήμα, ανοίγοντας δύο χώρους στα Μελίσσια και στην Ίο, με σημείο αναφοράς αρχικά τη ζωγραφική και το τατουάζ, και αργότερα το πίρσινγκ και το σχεδιασμό ρούχων και κοσμημάτων. Χρόνια αργότερα, κατά την περίοδο της καραντίνας, έδωσαν πνοή στο επόμενο βήμα τους, προσθέτοντας τη γαστρονομία, τη μουσική, την ποίηση, τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που συστεγάζεται στο "Luv n Roll", διατηρώντας ισορροπίες που έχουν πολύ ενδιαφέρον. 

Luv n Roll

Περνώντας στο εσωτερικό, η φιλοσοφία του μαγαζιού δίνει το στίγμα ήδη από τους ζωγραφισμένους τοίχους και τις industrial λεπτομέρειες. Τα φωτεινά στοιχεία εναλλάσσονται και τα φυτά που διακοσμούν όλους τους ορόφους προσδίδουν μια έξτρα φρεσκάδα. Στο υπόγειο συναντάμε την καλά οργανωμένη κουζίνα, στο ισόγειο έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για live μουσικές αλλά και για γαστρονομικές εξερευνήσεις του πρωινού μενού. Ακολουθεί ένας ημιώροφος για πιο πριβέ σερβιρίσματα κλασικών κοκτέιλ και πιάτων που παρασκευάζονται μπροστά στον επισκέπτη. Ο επόμενος όροφος είναι αφιερωμένος στο τατουάζ και το πίρσινγκ, ενώ φιλοξενεί επίσης τις συλλογές με τα κοσμήματα και τα ρούχα και λειτουργεί μόνο ώρες καταστημάτων.

Luv n Roll

Πλησιάζουμε στην ταράτσα που είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα: στο πρώτο "τρέχει" το προχωρημένο "Tiki Cocktail bar", υπό την επίβλεψη του bar leader Γιάννη Κουτσουράδη. Ο Γιάννης έχει θητεία στις εξωτικές μείξεις, με διακρίσεις και βραβεία, κάτι που αναδεικνύεται στο σύνθετο μενού. Η λίστα είναι καλοδουλεμένη, αγγίζοντας ευρηματικά τις κατηγορίες του aperitivo, των πειραγμένων κλασικών και των συνταγών με ελληνικά αποστάγματα. Ξεχωρίζει το signature Zombie με τέσσερα ρούμια και ένα εξαιρετικό homemade λικέρ από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή. Ο Γιάννης και η ομάδα του αξιοποιούν πολλές τεχνικές στο εργαστήριο που μοιράζονται με την κουζίνα και μαγειρεύουν πολλά από τα υλικά τους. Κουζίνα και μπάρα συνεργάζονται στενά, καθώς πολλές προτάσεις έρχονται ως ντουέτα. Για παράδειγμα, τα aperitivo cocktails προτείνονται με συγκεκριμένα συνοδευτικά: το Limoncello spritz (το limoncello το φτιάχνουν οι ίδιοι) με τις νόστιμες λεπτές πίτσες και οι σαλάτες με τα long drinks, όπως η παραλλαγή του "Aperol Spritz" από ένα δικό τους λικέρ με άνθη λουλουδιών. Στον κατάλογο των μείξεων αξίζει να σταθείτε επίσης σε κάποιες προτάσεις κλασικών που δεν είναι στην πρώτη γραμμή, βλέπε Martinez, Picasso sour και Last world ή σε κάποια bitters ποτά, καθώς το μαγαζί έχει μια αξιόλογη συλλογή από βερμούτ. 

Luv n Roll

Όσον αφορά την κουζίνα, το μενού του Αλέξανδρου Αποστόλου είναι πολυσυλλεκτικό και ιδανικό για διάφορες ώρες της ημέρας, ξεκινώντας με pancakes και bagels μέχρι τα πληθωρικά ribeye και τις καλοδουλεμένες ταλιάτες. 

Luv n Roll

Ήδη μπαρ και κουζίνα δουλεύουν τις καλοκαιρινές προτάσεις τους που, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, θα συνοδευτούν από διάφορα μπαράκια που θα στηθούν στον εξωτερικό χώρο. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις εκθέσεις, τα φεστιβάλ, τα live και όλα τα δρώμενα που τρέχουν, αρκεί να μπείτε στις σελίδες τους (fb: @Luv n Roll House, Instagram: luvnroll_house). 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.