Η αγάπη στη "Μεγάλη Βρεταννία" έχει χρώμα... Mataroa Pink

Το premium ελληνικό gin "κεντάει" ένα pairing αξιώσεων με αφορμή τον Βαλεντίνο στη "Μεγάλη Βρεταννία".

matraroa pink

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις το άλλο σου μισό ή γιατί όχι να κανακεύσεις τον ουρανίσκο σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αξίζει να ακολουθήσεις το Mataroa pink, το gin που μας ταξιδεύει μέσα από τα επιλεγμένα βόταναν του σε όλη την μεσόγειο. 

Αυτή την φορά αγκυροβολεί στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας για ένα συνδυασμό ανθρώπων, γεύσων και cocktails που αποτελούν υπογραφή εμπειρίας. 

Στην πιο ρομαντική μέρα του χρόνου ενώνουν ένα ακαταμάχητο ζευγάρι τον σεφ των μεγειρικών περγαμηνών  Αστέριο Κουστούδη και την mixologist Giulia Cuccurullo από το πολυβραβευμένο μπαρ του Λονδίνου Artesian. Η χημεία τους είναι φανερή στο μενού που έχει σχεδιαστεί μόνο για την συγκεκριμένη μέρα και αντλεί έμπνευση από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Matarao Pink. 

Aστέριος Κουστούδης
Aστέριος Κουστούδης

H εμπειρία αποτελείται από 3 στάδια, 2 κυρίως πιάτα και ένα γλυκό με τα αντίστοιχα ανατρεπτικά και πρωτότυπα mataroa pink cocktails. 

Το πρώτο ντουέτο είναι το χειροποίητο ραβιόλι με γαρίδες, καρπάτσιο παντζαριου, βύσσινα και λάδι βανίλιας με το ανανεωτικό Herbaceous Fizz. Σε αυτό το δροσερό cocktail το gin εμπλουτίζεται με με νότες τσαγιού, δυόσμου, μέντας και λεμονιού. 

Ακολουθεί το εξαιρετικό φαγκρί poele με σάλτσα από αχνιστά μύδια, μανιτάρια και jamon iberico, που φλερτάρει το ίδιο απολαυστικά με το Herbaceous Fizz αλλά και με το Treat you self. Το τελευταίο είναι ένα πληθωρικό ποτό με mataroa pink βανίλια, βερμούτ, τριαντάφυλλο, ροζέ σαμπάνια και μιλσέικ φράουλα. 

Το φινάλε όπως επιβάλει και η μέρα είναι φουλ στο κόκκινο. Ένα περίτεχνο γλυκό με sable αμυγδάλου, cremeux φυστικιού, gel από κόκκινα φρουτα και παγωτό βανίλια βρίσκει το άλλο του μισό στο The Cherry on the top, την μείξη με mataroa pink, σέρυ oloroso, cordial, κεράσι και φιστίκι, σαμπάνια. 

14 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση στο 2103330748.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.