Cocktail bars σε δεκαπενταυγουστιάτικη εφημερία

Μάθε την απάντηση στο καυτό ερώτημα «Ποιο μπαρ είναι ανοιχτό για να πιούμε ένα cocktail της προκοπής μέσα στον Δεκαπενταύγουστο».

Cocktail bars σε δεκαπενταυγουστιάτικη εφημερία

Το ερώτημα όσων παραμένουν στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή το «Ποιο μπαρ είναι ανοιχτό για να πιούμε ένα cocktail της προκοπής», θα έπρεπε να έχει εκλείψει, ειδικά στο dowtown, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών – αλλά και όσων κατοίκων απολαμβάνουν τη –μισοάδεια ή μισογεμάτη;– πόλη ως τουρίστες.

Την κουβέντα για την αναγκαιότητα να παραμένουν ανοιχτά τα bars αυτήν την εποχή, τουλάχιστο στο κέντρο, που η φιλοδοξία όλων είναι να καθιερωθεί ως προορισμός για τους σοβαρούς cocktail lovers όλου του κόσμου, μπορούμε να την κάνουμε τις μέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο μεταξύ άλλων: στα «The Clumsies» και «Odori Vermuteria di Atene» (πώς θα μπορούσε να μην είναι ανοιχτά τα μαγαζιά με την ξεκάθαρη στόχευση στο διεθνές κοινό;), στον κήπο του «Six D.O.G.S.», όπου ο Μάριος Ηλιόπουλος βάζει στο σέικερ ντισνεϊκή «Fantasia», στο φινετσάτο «Borsalino», στο ατμοσφαιρικό «Quartier d’Athènes» με τα τραπέζια έξω στην ήσυχη πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, στο vintage «Drunk Sinatra» και στο «Pop Up», στέκι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όσοι κινηθούν εκτός κέντρου, θα βρουν ανοιχτό το πειραιώτικο «Mary Pickford» με καπετάνιους τον Θάνο Προυναρούς και τον Λευτέρη Λαζάρου, το «Theory» στο Χαλάνδρι (το τρίτο μαγαζί του ομίλου που περιλαμβάνει το «The Clumsies» και το «Odori»), το «Streetwise» με προσεγμένο καφέ και comfort food (25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, 2105019559), και το ολοκαίνουργιο all-day «La Favela Project» πίσω από το οποίο βρίσκεται και ο Άκης Παπαγεωργίου, πρώην head bartender στο «CityZEN» (Ευαγγελιστρίας 9 & Μαδύτου 1, Υμηττός, 2109750035).

Φυσικά, οι ταράτσες του κέντρου, αξιοθέατα πια με θέα τα αθηναϊκά αξιοθέατα, θα είναι κι αυτές ανοιχτές – ραντεβού, λοιπόν, στα αγαπημένα «ιπτάμενα» «Couleur Locale», «A for Athens», «360°», «The Zillers». «Monk», «CityZEN», «Hytra», «Bar8» (στη «Μεγάλη Βρεταννία»), «Galaxy» (στο «Hilton») και «Point α» (στο «Ηρώδειο»).

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Pop Up

25ης Μαρτίου 13, Πλ. Νέας Σμύρνης
  • Bars

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα
  • Bars

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Theory Bar And More

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.