Cool ταράτσες

Με την επιστροφή στο άστυ να απαιτεί μια περίοδο ομαλής προσαρμογής, ο Χρήστος Καρράς καταγράφει και προτείνει τα καλύτερα spots της πόλης για ποτό στα ψηλά.

Cool ταράτσες

Με την επιστροφή στο άστυ να απαιτεί μια περίοδο ομαλής προσαρμογής, ο Χρήστος Καρράς καταγράφει και προτείνει τα καλύτερα spots της πόλης για ποτό στα ψηλά.

Cool ταράτσες - εικόνα 1

Με το αστικό τοπίο να μη δίνει πολλές ευκαιρίες για να «ανοίξει το μάτι» και με τον καιρό να ευνοεί γι’ ακόμη αρκετές εβδομάδες τις outdoor εξορμήσεις, οι ταράτσες της πόλης είναι­ ό,τι πρέπει για ρομαντικό τετ-α-τετ αλλά και για reunion της παρέας μετά τις

διακοπές. Στις περισσότερες­ περιπτώσεις θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη, ενώ ακόμη κι αν κάποιο μνημείο ή λόφος­ βρεθούν στο οπτικό σας πεδίο, δεν θα μπορείτε παρά να τα δείτε με άλλο –πιο καθαρό και ανεμπόδιστο– μάτι.

Cool ταράτσες - εικόνα 2

Τα roof bars των ξενο­δοχείων είναι ό,τι πρέπει για να μη χάσετε την κοσμοπολίτικη allure των διακοπών. Σταθερές αξίες­ αποτελούν το «Galaxy Bar» του «Hilton» και το «Penthouse 21» του «President», όπου μπορείτε να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα στα μνημεία και τα φώτα της πόλης. Τα δε κοκτέιλ­ τους είναι εξαιρετικά, όπως κι εκείνα που θα δοκιμάσετε στα roof bars ακόμη­ δύο εμβληματικών ξενοδοχείων της πόλης, του «Grande Bretagne» και του «St. George Lecabettus».

Αν πάλι σας φανεί αρκετά θορυβώδης η βόλτα στο εμπορικό τρίγωνο και στου Ψυρρή, τότε τα roof bars του ξενοδοχείου «Fresh», όπως και του ολοκαίνουργιου «A For Athens», είναι ό,τι πιο κοντινό­ στην Ακρόπολη μπορείτε να βρείτε (σαν καρτ ποστάλ!) με το crowd να μιξάρει Αθηναίους­ και τουρίστες σε ισόποσες δόσεις.

Cool ταράτσες - εικόνα 3

Σε αυτήν τη γειτονιά έκανε φέτος την πρεμιέρα του και το «Taratsa Bar» του rock club «Χοροστάσιον», το οποίο λειτουργεί σε πιο χαλαρούς –αλά beach bar– ρυθμούς, με καλοκαιρινό ντεκόρ και χαμηλότερα ντεσιμπέλ.

Προνομιακές ταράτσες, ωστόσο, έχουν και πολλά στέκια σε δημοφιλείς γειτονιές διασκέδασης όπως το Γκάζι. Περιμετρικά της πλατείας, οι ταράτσες που λειτουργούν ως δεύτερα prive stages των μαγαζιών έχουν κάτι για όλους. Χάζι στην κίνηση από τα... υψήπεδα του «Hive» και του «Tramp», δυνατά χορευτικά­ beats στο «Macacas» και το «Drazel», classy ατμόσφαιρα με μουσικές του κόσμου στο «Gazarte», mainstream beats στα «Secreto» και «Bar Bar» (εδώ παίζει καθημερινά ο DJ Momos), εμπορικές ροκιές στις «45 Μοίρες», συνοδεία προβολών βιντεοκλίπ και συναυλιακού footage, εξωτικοί τόνοι στο «Micraasia» της gay friendly οδού Κωνσταντινουπόλεως κι ελληνικό fun στο μπαλκόνι του «Copa» της Ιεράς Οδού με ένα από τα ομορφότερα κάδρα της Ακρόπολης.

Cool ταράτσες - εικόνα 4

Στην οδό Τριπτολέμου η ακόμη φρέσκια ταράτσα του «Code» έχει άκρως κυκλαδίτικο look, με τα ξέξασπρα πεζούλια του να παρατείνουν την αίσθηση των διακοπών, ενώ ίσως σας έχει διαφύγει ότι στο πιο παλιό μπαράκι του δρόμου, το «Γκαζάκι», λειτουργεί κι ένα δεύτερo cabrio stage με δική του μουσική. Κάθε Τρίτη, μάλιστα, φιλοξενείται εκεί το Under the Stars, ένα από τα πιο επιτυχημένα house parties της πόλης με εναλλασσόμενους DJs.

Λίγα τετράγωνα πιο… κέντρο, πάλι, το παντός καιρού «Bios» λειτουργεί ως ιδανική εναλλακτική με σεζλόνγκ κι ενδια­φέροντα κινηματογραφικά και μουσικά events για όσους αποφεύγουν τα νυχτοπερπατήματα στις μαζικές πιάτσες. Και η Πανόρμου έχει τα δικά­ της καταφύγια από την πολύβουη, γεμάτη κράχτες (sο… ’90s) περαντζάδα της Αλέξη Παυλή με τα στριμωχτά τραπέζια. Το καλό με τις ταράτσες των «Marabou», «Sensimilia», «Santa Botella», «Left on the Street» και «Panormix» είναι ότι μπορείτε να ακούσετε καθαρά τη μουσική και να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε πιάτσα. Βέβαια, αν τα mainstream beats είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νυχτερινής σας τσάρκας, το μπαλκόνι του «Exo», όπου φέτος λειτουργεί το «Mozelle» (πρώην «Vitrine») είναι το ιδανικό downtown club για δράση με φόντο την Ακρόπολη, το Ζάππειο και τον Λυκαβηττό σε πανοραμική διάταξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Χοροστάσιον

Σκουλενίου 2 (1ος όροφος), Πλ. Κλαυθμώνος
  • Bars

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Santa Botella

Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.