Rogue One: A Star Wars Story

2

Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου. Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 1

Μετά την αναγεννημένη saga του «Star Wars», η οποία συνεχίζεται τον επόμενο Δεκέμβριο με το «Episode VIII», ετοιμαστείτε τώρα και για τα «Star Wars Stories». Μια σειρά ταινιών που εξελίσσονται στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν, με το «Rogue One» να λαμβάνει χώρα λίγο πριν από τα γεγονότα του πρώτου «Πολέμου των Άστρων» («Star Wars: Episode IV - A New Hope»). Το σενάριο των Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Σταχτοπούτα») και Τόνι Γκιλρόι («Αρμαγεδδών», «Μάικλ Κλέιτον», η τριλογία του Τζέισον Μπορν) έχει για πρωταγωνίστρια την ατίθαση Τζιν Έρσο, η οποία από φυλακισμένη κακοποιός θα βρεθεί στα λημέρια της Αντίστασης και λόγω του οικογενειακού παρελθόντος της θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή να βρει τον χαμένο για χρόνια πατέρα της: ένα λαμπρό επιστήμονα που δουλεύει γα την Αυτοκρατορία κατασκευάζοντας μυστικά το Άστρο του Θανάτου, το απόλυτα καταστροφικό όπλο.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 2

Έχοντας έτοιμα το μυθολογικό πλαίσιο, μια γνώριμη εικονογραφία και τα απόλυτα αφοσιωμένα εκατομμύρια των fans, ο Γκάρεθ Έντουαρντς - του ανεξάρτητου sci-fi θρίλερ «Monsters» και του ενδιαφέροντος «Godzilla» - προσθέτει ένα ακόμα ηρωικό κεφάλαιο στο κινηματογραφικό έπος του «Star Wars», διατηρώντας όλες τις απαιτούμενες ισορροπίες. Αυτές οι οποίες στηρίζουν μια θεαματική όσο και προβλέψιμη διαστημική περιπέτεια με οικείους χαρακτήρες (μια ακόμα χαριτωμένα δυναμική νεαρή ως πρωταγωνίστρια), στρωτή πλοκή, ξεκάθαρους καλούς και κακούς, τα πιο παλιά ηθικά διλήμματα και έμφαση στη δράση (το τελευταίο μέρος του φιλμ είναι μια γιγαντιαία μάχη). Με κάποιους διάσημους ήρωες του franchise να κάνουν το εντυπωσιακό πέρασμά τους και τον μουσικό Μάικλ Τζιατσίνο, μόνιμο συνεργάτη του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, να αντικαθιστά επάξια τον Τζον Γουίλιαμς. Ποιος απ’ όλους όσοι νοιάζονται για την τύχη αυτού του μακρινού, πολύ μακρινού γαλαξία θα ζητούσε κάτι διαφορετικό;

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Rogue One: A Star Wars Story

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 133 '
  • Γκάρεθ Έντουαρντς

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.