Τρέιλερ «Doctor Strange»: Μήπως η Marvel ωρίμασε;

Πρώτες εικόνες από τη νέα μαρβελική περιπέτεια που ενδέχεται να εξελιχθεί στο πιο ώριμο super hero movie της εταιρίας-θρύλος.

Τρέιλερ «Doctor Strange»: Μήπως η Marvel ωρίμασε;

Άλλος ένας υπερήρωας, που γεννήθηκε στη δημιουργικά εκρηκτική δεκαετία του ‘60 για την Marvel, είναι έτοιμος να αποκτήσει την δικιά του ταινία. Ο Doctor Strange υπήρξε ένας άπληστος χειρούργος που έχασε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ότι πολυτιμότερο είχε στη ζωή του, τη σταθερότητα στα χέριά του. Βρισκόμενος στο χείλος της καταστροφής, ο πρώην εκατομμυριούχος θα ασπαστεί τον μυστικισμό, θα εκμεταλλευτεί τις υπερφυσικές δυνατότητες που αυτός του προσφέρει και θα πάρει το μέρος των καλών στη μάχη για τη σωτηρία του κόσμου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Doctor Strange είναι ένας από τους λιγότερους γνωστούς μαρβελικούς ήρωες. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για την εταιρία-Μίδας, που ότι πιάνει μετατρέπεται σε (εμπορικό) χρυσό. Γιατί πόσοι ακριβώς ήξεραν τον Deadpool, τους Φύλακες του Γαλαξία και τον Ant-Man πριν τις κινηματογραφικές τους περιπέτειες;

Η Marvel βέβαια έχει βάλει τα δυνατά της στο πρότζεκτ του «Doctor Strange». Πρώτα από όλα μίσθωσε ένα απίθανο καστ, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (τηλεοπτικός «Sherlock», «Το Παιχνίδι της Μίμησης») να ερμηνεύει τον πρώην μεγαλοχειρούργο και τους Τίλντα Σουίντον –για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή-, Τσιετέλ Ετζιοφόρ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς να τον συντροφεύουν στην οθόνη. Σταρ από το πάνω ράφι για το (πιθανά) πιο ώριμο πρότζεκτ της Marvel.

Το μόνο περίεργο στην όλη υπόθεση είναι η επιλογή του Σκοτ Ντέρικσον στην σκηνοθεσία. Γιατί αν σας έλεγαν να επιλέξετε τον άνθρωπο που θα ενορχηστρώσει μια υπερηρωική περιπέτεια με ένα σούπερ πρωτοκλασάτο καστ, μάλλον δεν θα πέρναγε από το μυαλό σας ο δημιουργός της απόλυτης αποτυχίας του «Όταν η Γη Σταματήσει» και της ταινίας τρόμου της σειράς «Ξόρκισε το Κακό». Πάντως, το τρέιλερ δείχνει ότι ο Ντέρικσον βάζει εδώ τα δυνατά του, με τις πρώτες εικόνες να θυμίζουν κάτι μεταξύ σε «Matrix» και «Inception». Βέβαια, έχουμε δει και ξαναδεί φοβερά τρέιλερ που τελικά σέρβιραν το απόλυτο τίποτα…

Γι’ αυτό υπομονή μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2016 που θα κυκλοφορήσει το «Doctor Strange» στις ελληνικές αίθουσες, για να δούμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια στροφή της Marvel προς την ωριμότητα ή θα έχουμε μια από τα υπερηρωικά ίδια.

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.