Η ώρα έφτασε… Ετοιμαστείτε για το «Blade Runner 2»!

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Χάρισον Φορντ στο ρόλο του Ρικ Ντέκαρντ και η πιθανή ανάθεση της σκηνοθεσίας στον Ντενίς Βιλνέβ ανεβάζουν τις προσδοκίες στα ύψη για τη μεγάλη sci-fi αναβίωση.

Η ώρα έφτασε… Ετοιμαστείτε για το «Blade Runner 2»!

Για εμάς στο «α», η ανακοίνωση της επιστροφής του «Blade Runner» στις αίθουσες έχει ξεχωριστεί σημασία. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε ανακηρύξει το αριστούργημα του Ρίντλεϊ Σκοτ ως την καλύτερη sci-fi ταινία όλων των εποχών. Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, η εταιρία παραγωγής Alcon Entertainment βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ντενίς Βιλνέβ, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από φαβορί για να αναλάβει τη σκηνοθεσία του «Blade Runner 2». Η επιλογή του Καναδού σκηνοθέτη μοιάζει ιδανική, αφού ο 47χρονος είναι ένας από τους κορυφαίους auteur των ημερών μας, ένας στυλίστας που έχει αποδείξει πολλάκις («Πολυτεχνείο», «Μέσα Από Τις Φλόγες», «Άνθρωπος Αντίγραφο») ότι είναι ικανός να αναβιώσει τον άφθαρτο sci-fi μύθο.

Το δεύτερο πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι ο Χάρισον Φορντ έχει ήδη συμφωνήσει για να ερμηνεύσει και πάλι το θρυλικό ρόλο του κυνηγού ανδροειδών, Ρικ Ντεκάρντ. Ο 72χρονος σταρ δήλωσε ενθουσιασμένος με το σενάριο που έχουν γράψει οι Χάμπτον Φάντσερ (είχε υπογράψει τη διασκευή του μυθιστορήματος του Φίλιπ Κ. Ντικ στην πρώτη ταινία) και Μάικλ Γκριν («Green Lantern»). «Είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει» είπε ο Φορντ, δικαιολογώντας την επιστροφή του στο ζοφερό δυστοπικό σκηνικό του «Blade Runner».

Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν υπάρχει σχετικά με το σενάριο της ταινίας (δηλαδή αν θα είναι σίκουελ ή πρίκουελ), ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμη για το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.