Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο!

Με αφορμή την κυκλοφορία του­ «Fury» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ σας παρουσιάζουμε τους πράκτορες, καουμπόηδες, στρατιώτες, εθνικούς ηγέτες και, φυσικά, υπερήρωες που θα πρωταγωνιστήσουν στις περιπέτειες της σεζόν.

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο!

Με αφορμή την κυκλοφορία του­ «Fury» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ σας παρουσιάζουμε τους πράκτορες, καουμπόηδες, στρατιώτες, εθνικούς ηγέτες και, φυσικά, υπερήρωες που θα πρωταγωνιστήσουν στις περιπέτειες της σεζόν. Από το περιπετειώδες μενού της σεζόν δεν λείπει κανείς γνώριμος action hero, ούτε κάποια ­δοκιμασμένη συνταγή, με αιχμή του εμπορικού (και θεαματικού) δόρατος την επιστροφή­ των «Εκδικητών». Γνωστά μπλοκμπάστερ επανεκκινούν («The Fantastic Four», «Mad Max», «Jurassic World»), άλλα συνεχίζουν ακάθεκτα παρά τις απώλειες («Fast & Furious 7») κι ένας Λίαμ Νίσον ανά τρίμηνο κάνει πάντα­ καλό («Η Αρπαγή», «3 Run All Night»). Πιο ενδιαφέροντα στοιχήματα, πάντως, μοιάζουν η διά χειρός Κλιντ Ίστγουντ αληθινή ιστορία του «American Sniper» και η γουέστερν «μονομαχία» Νάταλι Πόρτμαν και Μαντς Μίκελσεν («Jane Got a Gun», «The Salvation»).

Fury

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 1

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Άγερ. Με τους Μπραντ Πιτ, Σάια ΛαΜπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζέισον Άιζακς
Σεναριογράφος και κατόπιν σκηνοθέτης σκληροτράχηλων αστυνομικών περιπετειών («Οι Μαχητές των Δρόμων», «Ημέρα Εκπαίδευσης» και «Η Εξουσία της Νύχτας», «Περιπολία», «Sabotage» αντίστοιχα), ο Ντέιβιντ Άγερ παίρνει φύλλο πορείας για τους μαυροσκούφηδες και το μέτωπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί όπου τον Απρίλιο του 1945, ένα μήνα πριν από την παράδοση των ναζί, ένα αμερικανικό τανκ με ­πενταμελές ­­πλήρωμα αποκόπτεται πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Ο διοικητής και το πλήρωμά του αρνούνται να το εγκαταλείψουν, σε μια ­πολεμική περιπέτεια που ξαναφέρνει τον Μπραντ Πιτ στην πρώτη γραμμή μετά το «Άδωξοι Μπάσταρδη». Παράλληλα υπόσχεται έναν αλά «­Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» βρόμικο ρεαλισμό, με τον Σάια ΛαΜπεφ να απέχει από την ατομική καθαριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των ­γυρισμάτων (πήρε το «βρόμικο» πολύ στα σοβαρά) και την παραγωγή να χρησιμοποιεί το τελευταίο κινούμενο γερμανικό τανκ «Tiger I» στον πλανήτη αντί για ένα βολικό (και φτηνότερο) αντίγραφο.

Η Έξοδος: Θεοί Και Βασιλιάδες

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 2

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ. Με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έντγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Άαρον Πολ
Πιστός στη δήλωσή του πως από τον «Προμηθέα» και μετά θα σκηνοθετεί τις υπερπαραγωγές μόνο τρισδιάστατα, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αφηγείται τη δική του πολυδάπανη και φιλόδοξη εκδοχή της εξόδου των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο, με τον Κρίστιαν Μπέιλ ως Μωυσή και τον Τζόελ Έγκερτον ως Φαραώ Ραμσή. Η ταινία καλείται να μας κάνει να ξεχάσουμε τον περσινό «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι αλλά και να ξεπεράσει σε ρεαλισμό το υπερθέαμα των «Δέκα Εντολών» του Σεσίλ ντε Μιλ, που είχε αλλάξει το 1956 τα χολιγουντιανά στάνταρντ των οπτικών εφέ με τη σκηνή της διάσχισης της Ερυθράς Θάλασσας. Η διχογνωμία γύρω από την ταινία έχει ήδη ξεκινήσει όμως, καθώς οι διαμαρτυρίες περί ρατσιστικού κάστινγκ πλημμύρισαν διαδίκτυο και γραπτό Τύπο, επισημαίνοντας πως οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ανατέθηκαν σε λευκούς ηθοποιούς, ενώ όλοι οι ­κομπάρσοι είναι μαύροι.

Avengers: Age of Ultron

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 3

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον. Με τους Ρόμπερτ­ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ ­Γιόχανσον, Κρις Έβανς, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Όλσεν
Η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Marvel και η εντυπωσιακότερη συγκέντρωση υπερηρώων επιστρέφουν για ακόμη μία θεαματική περιπέτεια υπό την καθοδήγηση του Τζος Γουέντον – απόλυτα αναμενόμενο μετά το 1,5 δισ. δολάρια εισπράξεων της πρώτης ταινίας. Αυτήν τη φορά Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye και Black Widow ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τον Ultron, ένα πανίσχυρο, φιλειρηνικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με τη φωνή του Τζέιμς Σπέιντερ, το οποίο παίρνει ανάποδες και βάζει στόχο να εξοντώσει την ανθρωπότητα. Μαζί τους οι συνήθεις ύποπτοι Νικ Φιούρι και Μαρία Χιλ, ενώ στην πορεία θα προστεθούν ο Vision (Πολ Μπέτανι) και οι δίδυμοι Πιέτρο και Γουάντα Μάξιμοφ (Άαρον ­Τέιλορ-Τζόνσον και Ελίζαμπεθ Όλσεν).

Mortdecai

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 4

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κεπ. Με τους Τζόνι Ντεπ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Πολ Μπέτανι
Από τους σπουδαιότερους σεναριογράφους ταινιών δράσης («Jurassic Park», «Επικίνδυνη Αποστολή», «Spider-man»), ο Ντέιβιντ Κεπ ξανασυναντά­ ως σκηνοθέτης τον Τζόνι Ντεπ δέκα χρόνια μετά το «Μυστικό Παράθυρο», σε μια διασκεδαστική, κωμική περιπέτεια βασισμένη στη λογοτεχνική σειρά του Κίριλ Μπονφιλιόλι «The Mortdecai trilogy». Ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Ντεπ, ο Τσαρλς Μορτντεκάι είναι ένας στιλάτος, αεράτος και αμοραλιστής έμπορος τέχνης, ο οποίος αναζητά μαζί με τον βοηθό του Τζοκ έναν κλεμμένο πίνακα που μπορεί να τους οδηγήσει στον κρυμμένο χρυσό των ναζί, μπλέκοντας με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, αιμοβόρους Ρώσους και διεθνείς τρομοκράτες.

Mad Max: Fury Road

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 5

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ. Με τους Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ, Ζόι Κράβιτς
Ο κινηματογραφικός θρύλος του «Mad Max» ζωντανεύει ξανά έπειτα από τρεις δεκαετίες με ένα reboot που σχεδόν ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του το… 2003, για να μπει αμέσως μετά στο ράφι. Ο δημιουργός της πρώτης τριλογίας Τζορτζ Μίλερ επέμενε όμως και τώρα δοκιμάζει μια διαφορετική, τρισδιάστατη εκδοχή της γνωστής ιστορίας –σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον ο μοναχικός Μαξ και η τυχοδιώκτρια Φουριόζα συναντιούνται στη μέση της ερήμου– αλλά κι ενός περιπετειώδους ταξιδιού επιβίωσης.

American Sniper

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 6

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Λιούκ Γκράιμς, Κάιλ Γκάρνερ
Αντικαθιστώντας τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο 84χρονος Κλιντ Ίστγουντ καθοδηγεί τον περιζήτητο Μπράντ­λεϊ Κούπερ σε ένα πολεμικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Αυτήν του κομάντο ναυτικού Κρίστοφερ Σκοτ Κάιλ, ο οποίος στα απομνημονεύματά του καταγράφει 225 εκτελέσεις εν υπηρεσία (160 επιβεβαιωμένες), τις περισσότερες στην ιστορία του αμερικανικού στρατού. Ο «ήρωας» είχε τραγική κατάληξη, καθώς δολοφονήθηκε πέρυσι (από όπλο!) σε ηλικία 49 ετών.

Black Sea

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 7

Σκηνοθεσία: Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Με τους Τζουντ Λο, Σκοτ ΜακΝέρι, Μπεν Μέντελσον, Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν
Έχοντας να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία δράσης από το «Sky Captain: Ο Κόσμος του Αύριο», δηλαδή εδώ και μία δεκαετία, ο Τζουντ Λο ξυρίζει το κεφάλι και παίρνει κιλά για να υποδυθεί έναν κυβερνήτη υποβρυχίου που απολύεται από τη ναυτιλιακή εταιρεία διάσωσης φορτίου στην οποία δουλεύει. Αναγκάζεται έτσι να δεχτεί την ύποπτη πρόταση ενός άγνωστου χρηματοδότη και να αναζητήσει ένα βυθισμένο φορτίο χρυσού στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Η κατάβαση σε άγνωστα βάθη όμως θα αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι φαντάζονταν ο ίδιος και το ανυπότακτο βρετανο-ρωσικό πλήρωμά του, τα μέλη του οποίου καταλαμβάνονται από απληστία και πανικό όταν η επιτυχία της αποστολής φτάνει να κρέμεται από μια κλωστή. Σε σενάριο του τηλεοπτικού Ντένις Κέλι­ («Pulling», «Utopia») και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ για το «One Day in September» Κέβιν ΜακΝτόναλντ («Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας», «Ο Αετός της Αυτοκρατορίας», «Σ’ Αγαπώ»).

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 8

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον. Με τους Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Χάμιλ, Μαρκ Στρονγκ, Μάικλ Κέιν
Ξεκίνησε ως παραγωγός των πρώτων ταινιών του Γκάι Ρίτσι («Δυο Καπνισμένες Κάννες», «Η Αρπαχτή»), αλλά το πάθος του για τα κόμικς τον έκανε να περάσει πίσω από την κάμερα για τη σινε-μεταφορά των «Kick-Ass», «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» και «Kick-Ass 2». Ο βιρτουόζος Βρετανός Μάθιου Βον επιμένει­ στις χάρτινες αγάπες του και μεταφέρει στην οθόνη την εικονογραφημένη σειρά «The Secret Service» των Ντέιβ Γκίμπονς («Watchmen») και Μαρκ Μίλαρ («Wanted», «Kick-Ass») εμπνευσμένη από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και τα κλασικά κατασκοπικά θρίλερ. Η χιουμοριστική περιπέτεια αφορά μια μυστική οργάνωση πρακτόρων που στρατολογεί έναν απείθαρχο, πολλά υποσχόμενο νεαρό και αναθέτει την εκπαίδευσή του σε έναν βετεράνο. Μέχρι που μια απρόσμενη παγκόσμια απειλή τους αναγκάζει να αναλάβουν δράση. Με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Κόλιν Φερθ και Τάρον Έγκερτον και σύντομες εμφανίσεις από τους Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Lady Gaga και Αdele.

The Gunman

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 9

Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ. Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Άιντρις Έλμπα, Ρέι Γουίνστον
Βασισμένος σε μυθιστόρημα του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, σε βιβλία του οποίου­ στηρίζονται τα «3 Φορές Σκληρός» και «Για το Τομάρι Ενός Μπάτσου» με τον Αλέν Ντελόν, ο Γάλλος Πιέρ Μορέλ («The Transporter», «Αρπαγή») ξαναζεσταίνει τη χιλιοειπωμένη ιστορία ενός πράκτορα που αποφασίζει να αποσυρθεί, αλλά η οργάνωση για την οποία δουλεύει έχει άλλα σχέδια. Η παρουσία των Σον Πεν και Χαβιέ Μπαρδέμ (σε ρόλο κακού) δίνει άλλο ενδιαφέρον σε αυτήν την περιπέτεια-συνταγή­, η οποία έχει γυριστεί σε πάμπολλες ­ευρωπαϊκές χώρες και φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους παραγωγούς της, να ­μετατραπεί σε κερδοφόρο franchise.

Fast and Furious 7

Top 10 περιπέτειες της σεζόν: Αδρεναλίνη στο κόκκινο! - εικόνα 10

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν. Με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Κερτ Ράσελ
Με τις κατάλληλες σεναριακές αλλαγές, χρήση ψηφιακών εφέ, body doubles και υπερωρίες από τους στάντμαν, ο Πολ Γουόκερ θα κάνει την τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ως Μπράιαν Ο’Κόνερ, ο οποίος μαζί με τον Ντόμινικ και την παρέα τους πέφτουν θύματα της οργής του Ίαν Σο (Τζέισον Στέιθαμ), αφού ζητά εκδίκηση για το θάνατο του αδερφού του Όουεν. Η γκαζιάρικη συνταγή είναι γνωστή, οι πρωταγωνιστές γνώριμοι (συν τον Κερτ Ράσελ), ενώ πίσω από την κάμερα τον Τζάστιν Λιν αντικαθιστά ο μετρ του τρόμου Τζέιμς Γουάν («Σε Βλέπω», «Παγιδευμένη Ψυχή», «Το Κάλεσμα»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.