Στα γυρίσματα του «Από έρωτα»

Ο Έλληνας γνωστός ηθοποιός μεταφέρει το πρώτο του θεατρικό έργο «Από έρωτα» στην οθόνη, υπογράφοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστώντας δίπλα στις Σμαράγδα Καρύδη και Παναγιώτα Βλαντή.

Στα γυρίσματα του «Από έρωτα»

Ο Έλληνας γνωστός ηθοποιός μεταφέρει το πρώτο του θεατρικό έργο «Από έρωτα» στην οθόνη, υπογράφοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστώντας δίπλα στις Σμαράγδα Καρύδη και Παναγιώτα Βλαντή.

Στα γυρίσματα του «Από έρωτα» - εικόνα 1

Το ραντεβού μας δόθηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς μία από τις πιο ζεστές Τετάρτες του Ιουλίου. Είπα το «ναι» διστακτικά, αφού μόλις και μετά βίας είχαν περάσει τρεις εβδομάδες από μια επέμβαση που είχα κάνει, με το μετεγχειρητικό­ σοκ να έχει μετατραπεί πλέον σε γενικευμένη αποστροφή απέναντι στις άσπρες μπλούζες… Μάλιστα, η μεγαλειώδης ατάκα ενός νοσηλευτή περιέκλεισε όλη την πικρή αλήθεια γι’ αυτόν το φόβο: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που αντέχουν τα νοσοκομεία και αυτοί που δεν τα αντέχουν. Εσύ σίγουρα ανήκεις στη δεύτερη».

Κάμερες στο νοσοκομείο

Μπαίνω, λοιπόν, στην καρδιολογική πτέρυγα του Ελπίς με έναν κόμπο στο στομάχι, ψάχνοντας τον Θοδωρή Αθερίδη και το κινηματογραφικό συνεργείο της καινούργιας του ταινίας «Από Έρωτα». Πλησιάζω το μισοσκότεινο θάλαμο του εν λόγω τμήματος, όπου με οδηγεί ένας άνθρωπος της παραγωγής. Αν και κάνει απίστευτη ζέστη, ο Αθερίδης φορά πέτσινο μπουφάν και σκύβει πάνω από ένα γκισέ, από την άλλη πλευρά του οποίου βρίσκεται η Παναγιώτα Βλαντή ντυμένη με λευκή ποδιά. Εκείνη την ώρα ακούγεται ένα «Ησυχία, παρακαλώ. Πάμε!» και ο Αθερίδης κολλάει το πρόσωπό του στο τζάμι­ ρωτώντας με σιγανή, αλλά αποφασιστική­ φωνή: Συγγνώμη, ο γιατρός Κουρέτας θα έρθει από εδώ;» Η Παναγιώτα Βλαντή απαντά με ξενική προφορά. Λίγο αργότερα μου εξηγεί ότι ερμηνεύει «τη Ρωσίδα νοσηλεύτρια Νατάσα, η οποία συναντιέται εν ώρα εργασίας με τον Αντώνη Γκαλιμάνη [σ.σ.: Θοδωρής Αθερίδης], γνωρίζονται κι ετοιμάζονται να παντρευτούν». Και συνεχίζει: «Δούλεψα πολύ την προφορά γιατί δεν μου αρέσει να μιμούμαι, αλλά να είμαι κάτι». Η Παναγιώτα Βλαντή δείχνει πολύ χαρούμενη που δουλεύει με τον Θοδωρή Αθερίδη: «Αισθάνομαι πολύ ασφαλής μαζί του στα γυρίσματα. Επιτέλους, έπειτα από δύο αποτυχημένα καλλιτεχνικά “φλερτ” συνεργάζομαι για πρώτη φορά μαζί του».

Μια ερωτική ιστορία

Ο Αθερίδης κάθεται λίγο πιο πέρα παίρνο­ντας τις απαραίτητες ανάσες σε ένα διά­λειμμα από τα γυρίσματα. Εξάλλου, ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Από Έρωτα» είναι και ο αεικίνητος άνθρωπος-ορχήστρα πίσω από το όλο project. «Έγραψα την ιστορία, οπότε θεώρησα ότι είμαι αυτός που ξέρω καλύτερα πώς να την πω στην οθόνη. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το “Από Έρωτα”, διότι είναι το πρώτο μου θεατρικό έργο». Ο ίδιος, μάλιστα, καταφέρνει να κωδικοποιήσει τη συναρπαστική ερωτική ιστορία του μόλις σε λίγες λέξεις: «Ο Αντώνης πρόκειται να παντρευτεί τη νέα του σχέση, αλλά τότε εμφανίζεται μπροστά του ο παλιός του έρωτας, η Άννα. Παρόλα αυτά, δεν αναβάλλει το γάμο, ­γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα». Την Άννα, τον αθεράπευτο έρωτα του πρωταγωνιστή, ερμηνεύει η Σμαράγδα Καρύδη, στην οποία είχε εμπιστευτεί τον ίδιο ρόλο και στο επιτυχημένο θεατρικό. Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, που έκανε την εμφάνισή της στο χώρο του νοσοκομείου λίγο αργότερα, τονίζει: «Στην οθόνη θα δούμε κάτι διαφορετικό. Στο θέατρο τα πράγματα περιγράφονται με λόγια, ενώ στο σινεμά απεικονίζονται. Το σενάριο έχει ανοίξει σε πρόσωπα και χώρους, αφού έχουμε κάνει γυρίσματα στον Πειραιά, στην Αθήνα αλλά και τη Μυτιλήνη». Και χωρίς να κρύβει την αγάπη της για το κινηματογραφικό μέσο συνεχίζει: «Μου αρέσει αυτό το μπρος πίσω των γυρισμάτων. Σε βάζει στη διαδικασία να βρίσκεις κάθε φορά την κατάλληλη συνθήκη. Είναι σαν ένα παζλ που φτιάχνεις μέσα σε μερικές εβδομάδες».

Η ταινία «Από Έρωτα» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στα τέλη του 2014.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.