Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής

2,5

Βραβείο κοινού στη Θεσσαλονίκη για ένα τρυφερό κι ειλικρινές χρονικό πάνω στις σχέσεις της νέας γενιάς με την καλλιτεχνική έκφραση και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής

Οι αγωνίες, οι προσπάθειες και τα όνειρα μιας ομάδας νέων από τη στιγμή των εισαγωγικών εξετάσεων ως την αποφοίτησή τους από μια αθηναϊκή δραματική σχολή. Βραβείο κοινού στη Θεσσαλονίκη για ένα τρυφερό κι ειλικρινές χρονικό πάνω στις σχέσεις της νέας γενιάς με την καλλιτεχνική έκφραση και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής - εικόνα 1

Με την ίδια απλότητα με την οποία είχε κινηματογραφήσει τη σταθερά επαναλαμβανόμενη εδώ και χρόνια διαδρομή ενός «Μανάβη» στα χωριά της Πίνδου, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος στρέφει τώρα την κάμερά του στα πρόσωπα μιας ομάδας νέων ηθοποιών. Από το 2010 και τις εισαγωγικές τους εξετάσεις σε μια αθηναϊκή δραματική σχολή μέχρι τη στιγμή της αποφοίτησής τους, οι αγωνίες, οι προσπάθειες και τα όνειρα μερικών αποφασισμένων παιδιών αποτυπώνονται ευρηματικά (σπουδαία η δουλειά του μοντέρ Γιώργου Σαβόγλου) μέσα από πρόβες, δημόσιες και προσωπικές εξομολογήσεις, περιγράφοντας με τρυφερό και ειλικρινή τρόπο τις σχέσεις της νέας γενιάς­ με την καλλιτεχνική έκφραση και τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Ο Λόρκα και η οικονομική κρίση συναντιούνται με απρόοπτο τρόπο, η Αθήνα αναδεικνύεται σαν ένα άγνωστο, γεμάτο υποσχέσεις αλλά και απειλές φόντο τη στιγμή που ένα μάλλον κοινότοπο υλικό­ γίνεται στα χέρια του Κουτσιαμπασάκου (ο πιο ευαίσθητος νέος Έλληνας δημιουργός) μια μικρού βεληνεκούς, αλλά διασκεδαστικά συγκινητική κατάθεση ψυχής, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 61΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2014
  • Διάρκεια: 61 '
  • Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Οι αγωνίες, οι προσπάθειες και τα όνειρα μιας ομάδας νέων από τη στιγμή των εισαγωγικών εξετάσεων ως την αποφοίτησή τους από μια αθηναϊκή δραματική σχολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.