Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ. Διαβάστε το πρόγραμμά του.

Από την Πέμπτη 15 Μαΐου και για 56 μέρες, ο κινηματογράφος Άστυ θα φιλοξενήσει 168 ταινίες-σταθμούς στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Το Ταινιόραμα επιστρέφει στο Άστυ. Διαβάστε το πρόγραμμά του.

Ο κινηματογράφος Άστυ πάντοτε συνεπής στο καλοκαιρινό ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό, παρουσιάζει το Ταινιόραμα 2014. Από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου θα προβληθούν στο αρτ σινεμά του κέντρου 168 ταινίες, σε έναν κλασσικό μαραθώνιο σινεφιλίας που δεν λέει να ξεφτίσει. Έχοντας φέτος για μότο «το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ», το κινηματογραφικό event θα σερβίρει στο κοινό τρεις κόπιες την ημέρα, ξεδιπλώνοντας χιλιόμετρα σελιλόζης στη φιλόξενη υπόγεια αίθουσα της οδού Κοραή. Στο λουκούλλειο μενού του Ταινιοράματος 2014, θα βρείτε και σπάνιες κινηματογραφικές γκουρμεδιές όπως το «Παράνομο Κρεβάτι» του Φρανσουά Τριφό, τους «Ναυαγούς» του βιρτουόζου Άλφρεντ Χίτσκοκ, το αιμοσταγές «Τέσσερις Μύγες Σε Πράσινο Βελούδο» του Ντάριο Αρτζέντο, το «Καλώς Ήρθατε Στο Κουκλόσπιτο» του Τοντ Σόλοντζ και πολλά ακόμη.

Ο κινηματογραφικός μαραθώνιος περιλαμβάνει, επίσης, αφιερώματα στο Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφο, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά κι αυτόν από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή, κ.ά. Τέλος, υπάρχουν αφιερώματα σε μεγάλους auteur, ανάμεσά τους οι Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τριφό, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-Γουκ Παρκ.

Το καθημερινό εισιτήριο και για τις τρεις προβολές θα είναι €6. Η δίμηνη κάρτα διαρκείας και για τις 168 προβολές θα είναι φέτος στα €40.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Ταινιοράματος 2014.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.