Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Χάος που Άφησε Πίσω της 1

Αυξάνεται η ελληνική παρουσία στο προσεχές 77ο Φεστιβάλ των Καννών (14-25/5), καθώς στην παρέα των Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ και Κωστή Χαραμουντάνη, έρχεται να προστεθεί ο Νίκος Κολιούκος.

Η μικρού μήκους του σκηνοθέτη με τίτλο "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" επιλέχθηκε για συμμετοχή στο τμήμα La Cinef (πρώην La Cinéfondation), το οποίο περιλαμβάνει σπουδαστικές ταινίες  από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αξιέπαινο κατόρθωμα, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη πως το φιλμ ξεχώρισε μέσα σε περισσότερες από 2.260 υποβληθείσες παραγωγές προτού βρεθεί στην τελική 18άδα που παρουσιάζεται στην Κρουαζέτ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ένας Έλληνας σκηνοθέτης συμμετείχε στη Cinef ήταν το 2001 με τα "Μάτια που Τρώνε" του Σύλλα Τζουμέρκα.

Στο "Χάος που Άφησε Πίσω της" πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Σιώτου, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Φιλίνη και Βασίλης Κανάκης. Η μικρού μήκους έκανε πρεμιέρα στο σπουδαστικό τμήμα του περσινού Φεστιβάλ Δράμας, όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας: "Η Άννα νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της, μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάς και για αυτά που θες να αφήσεις πίσω".

Το Χάος που Άφησε Πίσω της 2

Σχετικά με το φιλμ, ο Κολιούκος σημειώνει: "Με ενδιαφέρουν οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις, η πολυπλοκότητα και η απροσδόκητη δύναμη των συναισθημάτων. Σκοπός μου ήταν να διασφαλίσω πως η σχέση της Άννας με τον πατέρα της, θα ήταν ειλικρινής, ρεαλιστική και σύνθετη. Στην ιστορία αυτή ήθελα να δείξω πως το φως υπάρχει μέσα στο σκοτάδι και πως η αγάπη αναδύεται ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές".

Τέλος, θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Κολιούκος σκηνοθέτησε το διαφημιστικό σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τίτλο "Έχουμε το Κέντρο".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".