Βραβείο για τον Βαγγέλη Μουρίκη στο φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ

Ο σπουδαίος ηθοποιός τιμήθηκε για την ερμηνεία του στην ταινία «Arcadia» του Γιώργου Ζώη.

Βαγγέλης Μουρίκης Χονγκ Κονγκ βραβείο 1

Μια ακόμα σημαντική διάκριση στη σπουδαία καριέρα του απέσπασε ο ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης, αυτήν τη φορά από το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ για την πρωταγωνιστική ερμηνεία του στο "Arcadia" του Γιώργου Ζώη.

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους του διακεκριμένου σκηνοθέτη, ο Μουρίκης βρίσκεται απέναντι στην Αγγελική Παπούλια με τους χαρακτήρες τους να εμπλέκονται σε μια υποβλητική όσο και αινιγματική υπόθεση μυστηρίου. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: "Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα, καταφθάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους".

Βαγγέλης Μουρίκης Χονγκ Κονγκ βραβείο 2

Το "Arcadia" πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters του 74ου Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου και το παρακολούθησε το "α". Σε ανταπόκρισή μας, γράφαμε σχετικά: "Οι δύο ηθοποιοί δίνουν, ως είθισται, άψογες ερμηνείες στο ρόλο ενός ζευγαριού που βρίσκεται σε μια τραυματισμένη σχέση. Το πώς προέκυψαν οι πληγές της καθώς επίσης, σημαντικότερο, το εάν και με ποιον τρόπο μπορούν να επουλωθούν, συνιστούν τα κεντρικά ερωτήματα που διαχειρίζεται το ‘Arcadia’. Το απροσδόκητο αφηγηματικό εύρημα, ωστόσο, που σκαρφίζονται οι Ζώης - Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη (σενάριο) για να δοθούν απαντήσεις, είναι που καθιστά ξεχωριστό αυτό το μεθυστικά υποβλητικό και υπόκωφης έντασης φιλμ". Διαβάστε αναλυτικά εδώ.


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.