Τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου γίνονται αμερικάνικη σειρά

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μάλιστα θα βρίσκεται στη σκηνοθεσία ενώ η στενή συνεργάτιδά του Κέιτ Μπλάνσετ υπογράφει την παραγωγή.

Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου είναι η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ

Μια ακόμα σημαντική κίνηση στη διεθνή καριέρα του κάνει ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, του οποίου το ντεμπούτο "Μήλα" αγοράστηκε για να μεταφερθεί ως σειρά στην αμερικανική τηλεόραση.

Ο Νίκου θα είναι ξανά ο σκηνοθέτης, με τη σεναριακή διασκευή να αναλαμβάνουν ο γνωστός από τις ταινίες του Γουές Άντερσον ηθοποιός Τζέισον Σουόρτσμαν μαζί με τον Ίαν Ριντ, το συγγραφέα του μυθιστορήματος "I'm Thinking of Ending Things" που μετέτρεψε σε ταινία ο Τσάρλι Κάουφμαν για λογαριασμό του Netflix. Οι Σουόρτσμαν - Ριντ θα έχουν επίσης ρόλο εκτελεστικών παραγωγών, ενώ συνολικά την παραγωγή αναλαμβάνει η σταθερή συνεργάτρια του Νίκου και διπλά οσκαρική Κέιτ Μπλάνσετ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές προς το παρόν. Η υπόθεση της ταινίας, πάντως, τοποθετούνταν κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας που προκαλεί ξαφνική αμνησία. Ένα από τα θύματα είναι ο Άρης (Άρης Σερβετάλης), ο οποίος ακολουθεί ένα πρόγραμμα ανάρρωσης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μη "αναγνωρισμένους" ασθενείς να δημιουργήσουν νέες ταυτότητες. Στην κριτική του "α", ο Χρήστος Μήτσης έγραφε: "Weird ιδέα πάνω στη μνήμη και την "προγραμματισμένη" πραγματικότητα, την οποία ο πρωτοεμφανιζόμενος Νίκου χειρίζεται συγκροτημένα, με ευφάνταστες σφήνες κι έξυπνα ευρήματα".

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, ο Νίκου ετοιμάζει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο "Fingernails" και πρωταγωνιστές τους ανερχόμενους σταρ Ριζ Άχμεντ και Τζέσι Μπάκλι. Η επόμενη παραγωγή του Έλληνα σκηνοθέτη θα είναι ένα ρομαντικό sci-fi που αφορά μια γυναίκα, την Άννα, η οποία βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση η οποία αντιμετωπίζει τριγμούς. Η ηρωίδα τότε, αποφασίζει να αναλάβει δράση πιάνοντας δουλειά σε ένα μυστήριο ινστιτούτο σχεδιασμένο να διεγείρει και να δοκιμάζει την αγάπη μεταξύ ερωτευμένων πλην αγανακτισμένων ζευγαριών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.