Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη «πρόβα τζενεράλε» του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Cine Paris 10 ©Λεωνίδας Τούμπανος

Η οδός Κυδαθηναίων, στην Πλάκα, φωτίζεται ξανά από τη μαρκίζα του Cine Paris. Το εμβληματικό θερινό σινεμά, ύστερα από τέσσερα χρόνια ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, αυτήν τη φορά πλήρως ανακαινισμένο και υπό τη διαχείριση του Cinobo.

Το γραφείο διανομής και streamer προσθέτει τον κινηματογράφο στην ομάδα των αιθουσών που έχει αναλάβει, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο θερινά (Cine Αλεξναδρα, Φλερύ) και δύο χειμερινά (Αλεξάνδρα Πατησίων, Cinobo Όπερα) σινεμά. Το "α" επισκέφτηκε το Cine Paris το βράδυ της άτυπης γενικής πρόβας του, όπου και συνάντησε την ιδρύτρια και CEO του Cinobo, Δάφνη Μπεχτσή, ώστε να μάθει περισσότερα γύρω από την πολυαναμενόμενη επιστροφή της ιστορικής ταράτσας. Πώς ξεκίνησαν όλα λοιπόν; "Πριν από μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, το Stelios Philanthropic Foundation και ο Στέλιος Χατζηιωάννου, αποφάσισε να το ανακαινίσει συνολικά, για αυτό και ήταν κλειστό. Κάποια στιγμή, άρχισε να δέχεται προτάσεις ώστε να βρεθεί κάποιος να αναλάβει το σινεμά. Το κλίμα έγινε γρήγορα πολύ ανταγωνιστικό, αφού προέκυψαν πολλοί που θέλησαν να διεκδικήσουν τη διαχείριση του θερινού, αλλά για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να το κλείσουμε. Γιατί ξέρουμε καλά πως πρόκειται για έναν εμβληματικό κινηματογράφο, ένα διαμάντι της πόλης, όπως επίσης γνωρίζουμε πως μπορούμε να το διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη ευθύνη και αγάπη".

Δάφνη Μπεχτσή Cine Paris
Η ιδρύτρια και CEO του Cinobo Δάφνη Μπεχτσή

Ομολογουμένως, το ανανεωμένο Cine Paris εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις, καθώς έχει αλλάξει ριζικά. Στην ανακαίνιση συνέδραμαν οι Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα του αρχιτεκτονικού γραφείου Spatial Architecture + Design, το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη αχολήθηκε με το brand και το design, ενώ ο Γιώργος Τέλλος μέσω της εταιρίας του Lighting Art ανέλαβε τη μελέτη φωτισμού. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, ολοκαίνουρια οθόνη και περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο. Επίσης, πολύτιμη προσθήκη στις δυνατότητες του κινηματογράφου, η κατάλληλη μετατροπή του ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία. Όσον αφορά δε το μίνιμαλ αισθητικής μπαρ, οι θεατές θα βρουν εκτός από αχνιστό ποπ κορν μια πλήρως ενημερωμένη κάβα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πάνω από 30 ετικέτες ουίσκι απο ολο τον κοσμο - μια παράδοση που είχε ταυτιστεί με το παρελθόν της αίθουσας. Σημειώστε, ακόμη, πως το Cine Paris θα είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 19.30, ώστε όσοι επιθυμούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα με το ποτό τους, πριν την έναρξη της πρώτης προβολής.

Η άρτια όσο και μοντέρνα αισθητική του νέου Cine Paris προσδίδει μια αδιαπραγμάτευτη γοητεία. Ωστόσο, μείζον ζήτημα αποτελεί και το είδους του προγραμματισμού που πρόκειται να παρουσιάσει ο κινηματογράφος. Ένα πεδίο στο οποίο οι άνθρωποι του Cinobo έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν καλά πώς να χειρίζονται, εάν λάβουμε υπόψη την επιτυχία που σημειώνει το Cinobo Όπερα τους τελευταίους μήνες. Τι πιστεύει, όμως, η κ. Μπεχτσή; "Δεν υπάρχει συνταγή. Σκεφτόμαστε πάντα το θεατή μας και όσα πιστεύουμε πως αξίζει να δει. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε ξεχωριστά την κάθε συνθήκη, για αυτό και μεταξύ τους τα σινεμά που διαχειριζόμαστε έχουν διαφορετικά προγράμματα. Ουσιαστικά μεταφερούμε την επιμελητική λογική που ακολουθούμε για την πλατφόρμα μας και στους κινηματογράφους. Παράλληλα, προτεραιότητά μας είναι όποιος έρχεται στο σινεμά, να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ώστε μετά να κανονίζει το ραντεβού του για την επόμενη επίσκεψή του. Το στοίχημά μας είναι να κρατήσουμε ικανοποιημένο στο έπακρο το υπάρχον κοινό, αλλά και να δημιουργήσουμε νέο". Σε πρώτη φάση, το Cine Paris ξεκινά τον προγραμματισμό του με δύο ιδανικές για θερινό επιλογές: το κλασικό "Ποτέ την Κυριακή" (Ζιλ Ντασέν, 1960) και τους ελκυστικούς "Αντίπαλους" (Λούκα Γκουαντανίνο, 2024). Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Κλείνοντας, έχετε υπόψη πως βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το νέο site του Cine Paris (www.cineparis.gr) μέσα από το οποίο το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι σχετικό με τον χώρο και να κλείσει εγκαίρως το εισιτήριό του για τις προβολές της εβδομάδας, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του σινεμά. Επιπρόσθετα, οι συνδρομητές της πλατφόρμας του Cinobo μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σινεμά, εξαργυρώνοντας το Cinobo Pass και στο Cine Paris.

Δείτε το ανανεωμένο θερινό Cine Paris (©Λεωνίδας Τούμπανος):

Cine Paris 21

Cine Paris 5

Cine Paris 13

Cine Paris 17

Cine Paris 15

Cine Paris 11

Cine Paris 6

Cine Paris 14

Cine Paris 19

Cine Paris 9

Cine Paris 2

Cine Paris 1

Cine Paris 4

Cine Paris 3

Cine Paris 20

Περισσότερες πληροφορίες

Cine Paris

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.