Ο συναρπαστικός Άντριου Σκοτ ερμηνεύει τον "Vanya" στο National Theatre Live

Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας ολοκληρώνονται για φέτος με μια σπουδαία ερμηνεία.

Vanya National Theatre Live Marc Brenner©

Πανηγυρική θα είναι η λήξη του φετινού προγράμματος δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 18 Απριλίου θα προβληθεί η παράσταση "Vanya", σε μια ριζοσπαστική, μονοπρόσωπη διασκευή του έργου του Τσέχοφ από τον Σάιμον Στίβενς, σε σκηνοθεσία του Σαμ Γέιτς και πρωταγωνιστή τον Άντριου Σκοτ. O Ιρλανδός ηθοποιός, που λατρέψαμε φέτος στο συγκινητικό γκέι ρομάντζο "Άγνωστοι μεταξύ μας", έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, με τα βρετανικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μια "αποκαλυπτική", "ευφυή", "αξιομνημόνευτη", "σπιρτόζικη" ερμηνεία που αποτελεί ένα "masterclass υποκριτικής", ενώ συνολικά η παράσταση έχει χαρακτηρισθεί ως "η παράσταση της χρονιάς", χάρη στο βαθύ και καίριο τρόπο με τον οποίο αποδίδει τον συναισθηματικό κόσμο του τσεχοφικού έργου.

Ο Σάιμον Στίβενς που υπογράφει τη διασκευή είναι ο Βρετανός συγγραφέας που γνωρίσαμε στην Ελλάδα χάρη στις παραστάσεις του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ("Motortown", "Heisenberg"), ενώ ο Άντριου Σκοτ αποτελεί έναν από τους εξοχότερους ηθοποιούς της γενιάς του, με πολύ σημαντική θεατρική διαδρομή σε Λονδίνο (Old Vic) και Μπρόντγουεϊ, πριν τον αγαπήσουμε σε τηλεοπτικές σειρές όπως η "Fleebag" της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, στο ρόλο του "σέξι Ιερέα",  και το "Black mirror", ή την έξοχη φετινή κινηματογραφική ερμηνεία του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η 5 minute mum Έλενα Χαραλαμπούδη και ο Αλέξανδρος Σιάτρας μπαίνουν σε καλοκαιρινό "Μίξερ"

To λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου μετά από μια επιτυχημένη χρονιά στο Μικρό Γκλόρια βγαίνει σε περιοδεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

"Ήταν όλοι τους παιδιά μου": Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί ξανά Άρθουρ Μίλερ με Γάλλο, Μάσχα, Μπιμπή, Μπακλέση

Το έργο που καυτηριάζει το αμερικανικό όνειρο μέσα από μια αληθινή ιστορία, το οποίο έφερε τον σπουδαίο συγγραφέα ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων τη δεκαετία του ‘50, ανεβάζει με εκλεκτό θίασο ο γνωστός σκηνοθέτης.

"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μπογιατζή" στο θέατρο Αυλαία

Η "κωμωδία για τρεις" του Ντόναλντ Τσέρτσιλ με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου, κατεβάζει αυλαία.

Φεστιβάλ Αθηνών: τι κρύβεται πίσω από το "Looking for a Missing Employee" του Ραμπί Μρουέ;

Ο καταξιωμένος Λιβανέζος δημιουργός από το Kammerspiele του Μονάχου έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μετουσιώνοντας σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

"Respublika": Η rave δημοκρατία του Λούκας Τβαρκόβσκι

Rave party ή παράσταση; Mockumentary ή κινηματογραφική περφόρμανς; Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη του "Respublika", αλλά και με τους Ιλειάνα Δημάδη και Κωνσταντίνο Τζάθα, επιμελητές Θεάτρου-Χορού της Στέγης, που του ανέθεσε την open air εκδοχή της παράστασης, για να ξεδιαλύνουμε όσα θα δούμε στο Terra Vibe Park από τις 13 έως τις 15/6.