Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Τα νηστίσιμα φαγητά στα εστιατόρια των Αθηνών

Οι τελευταίες ημέρες της Σαρακοστής και πολύ περισσότερο η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απέχεις από το κρέας και τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης, είτε το κάνεις για να ακολουθήσεις την πατροπαράδοτη παράδοση, είτε για μία δημιουργική αποτοξίνωση, λίγο πριν το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση και πάντοτε στο πλαίσιο της νηστείας, η Αθήνα σού προσφέρει κάποιες πολύ αξιόλογες προτάσεις νηστίσιμων φαγητών, σε ένα φάσμα που εκτείνεται από τις πιο κλασικές και λαϊκές επιλογές της κουζίνας μας μέχρι τις πιο σύγχρονες και διεθνείς προσεγγίσεις. Σαν τις παρακάτω. 

"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμα φαγητά τους δεν πάνε πίσω! 

Δείτε περισσότερα για τα νηστίσιμα φαγητά που θα βρείτε στο "Αμπιμπάγιο" εδώ.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη τιμά το συνταγολόγιο της κουζίνας της Μπότας κατορθώνοντας να παραμένει κλασικό αλλά ταυτόχρονα ανά διαστήματα να ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού βρίσκουμε κλασικά, γνώριμα -σε μυημένους και μη- πιάτα ιταλικής κουζίνας αλλά και νόστιμες φρεσκαρισμένες ρετσέτες, αρκετές από τις οποίες δεν είναι απαγορευτικές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν. Την περίοδο λοιπόν της νηστείας θα καθίσετε αναπαυτικά στην κομψή του σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσετε βαθιάς νοστιμιάς ορεκτικά και πιάτα ξεκινώντας από την μπρουσκέτα pomodoro, από χειροποίητη φοκάτσια, ντοματίνια κονφί, αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Δείτε περισσότερα για τα νηστίσιμα φαγητά που θα βρείτε στο "Da Bruno" εδώ.

"Rakkan Urban Gastronomy": Μεσογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τη Σαρακοστή

Rakkan Νηστίσιμα φαγητά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μια από τις δημοφιλέστερες κουζίνες στο ελληνικό κοινό, η ασιατική, δηλώνει παρούσα στο κέντρο της Αθήνας και την περίοδο της Σαρακοστής με το "Rakkan Urban Gastronomy", σε δημιουργικές συναντήσεις με κουζίνες όπως η μεσογειακή. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα, με ιαπωνικές πινελιές, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις που μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και την περίοδο της νηστείας αφού το σενάριο εδώ τιμά δεόντως και τα καλά της θάλασσας. Στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο, δοκιμάζεις μια σειρά από πιάτα κάποια από τα οποία συνίστανται και για την περίοδο της νηστείας. 

Δείτε περισσότερα για τα νηστίσιμα φαγητά που θα βρείτε στο "Rakkan Urban Gastronomy" εδώ.

"Συν Αθηνά": Στο all-day resto του Θησείου η Μεγάλη Εβδομάδα έχει την πιο νόστιμη γεύση με θέα την Ακρόπολη

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Όσο η πόλη μπαίνει σε ρυθμούς Πάσχα, οι ανοιξιάτικες βόλτες κάτω από την Ακρόπολη και βέβαια, οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στα γραφικά εκκλησάκια της Πλάκας και του Ιστορικού Κέντρου ανεβαίνουν ψηλά στην ατζέντα μας. Είτε βγούμε ρομαντικά, είτε παρεΐστικα είτε οικογενειακά, η γευστική κατάληξη αποζητά νηστίσιμες νοστιμιές σε χαλαρό και προσιτό περιβάλλον. Τι θα λέγατε για μια Λευκαδίτικη σαλάτα με ποικιλία οσπρίων με dressing μοσχολέμονο, πίκλα ginger και φλέικς καπνιστού τόνου ή για ένα Γιουβέτσι θαλασσινών με μπισκ οστρακοειδών και ούζο; Στο "Συν Αθηνά" στη γραφική οδό Ηρακλειδών στο Θησείων, στο ατμοσφαιρικό τριώροφο νεοκλασικό με την πανοραμική θέα της Αθήνας, η νηστεία κάθε άλλο παρά βαρετή είναι. 

Δείτε περισσότερα για τα νηστίσιμα φαγητά που θα βρείτε στο "Συν Αθηνά" εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Rakkan Urban Gastronomy

Χατζηγιάννη Μέξη 6, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.