Φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα

Υλικά για 4-5 άτομα
2 κούπες φασόλια ξερά μαυρομάτικα
1 κιλό σέσκουλα (καθαρισμένα)
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε τα φασόλια να βράσουν. Πριν βράσουν πολύ καλά, βγάλτε τα από τη φωτιά και στραγγίστε τα. Κόψτε τα σέσκουλα σε κομμάτια. Βάλτε το ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το άνηθο να σοταριστούν. Στη συνέχεια προσθέστε τα σέσκουλα και αφού μαραθούν, συμπληρώστε με νερό για να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος αναμείξτε τα με τα μαυρομάτικα φαόλια, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετέ το σε βαθύ πιάτο, γιατί τρώγεται πολύ ζουμερό.

(Συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σουλή «αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας», εκδόσεις Μύρτος.)


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen