Follow us

Τραγανές μπουκιές με θαλασσινά χτένια, και φουντούκια

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Πρωτεύουσας εκμυστηρεύονται τις νοστιμότερες σπεσιαλιτέ τους στο «ΕΥ». Φορέστε Χρυσό Σκούφο και μαγειρέψτε ονειρεμένα μενού για τους φίλους σας. Πριν όμως ρίξετε… χρυσόσκονη στην κουζίνα σας, προγραμματίστε επιτόπου δοκιμή για να ξέρετε τι κάνετε… Πλήρεις οδηγίες χρήσεως, ρεστοράν και συνταγών, για να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα.

Τραγανές μπουκιές με θαλασσινά χτένια, και φουντούκια

Υλικά

Υλικά (για 16 μπουκιές)

16 χτένια (κοχύλια Σεν Ζακ)

300 γρ. φύλλο μπακλαβά

200 γρ. φουντούκια

Μαϊντανός

Διάφορες σαλάτες Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

50 γρ. μουστάρδα σε κόκκους

3-4 κ.σ. ξίδι

8 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή

Ανοίγουμε τα χτένια και τα καθαρίζουμε, βγάζοντας τα αυγά τους (το πορτοκαλί τους τμήμα).

Τρίβουμε το φουντούκι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτουμε το λάδι, ώστε να έχουμε ένα μαλακό μίγμα.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ.

και μήκους 20 εκ.

Βάζουμε πάνω στο φύλλο ένα χτένι, λίγο φουντούκι και μαϊντανό αλείφουμε με το πινέλο το ελαιόλαδο και τυλίγουμε το φύλλο σαν πίτα.

Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200°C για 5 λεπτά.

Παρουσίαση
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε μια «βινεγκρέτ» με το λάδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλατοπίπερο.

Κόβουμε τις διάφορες σαλάτες και ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ.

Στο κέντρο του πιάτου στρώνουμε τη σαλάτα και από πάνω τοποθετούμε τις μπουκιές των χτενιών.

Μαγειρικά τρικ
• Είναι απίστευτο πόσο εύκολα «αρπάζει» το φύλλο του μπακλαβά.

Επομένως, παρακολουθούμε άγρυπνα το ψήσιμο και μόλις δούμε το χρώμα του φύλλου να χρυσίζει, βγάζουμε αμέσως το φαγητό από το φούρνο.



Rose
Σκορ: Άλλο ένα δυνατό όνομα, επίσης με 14,2/20* και 2 σκούφους, στην 10η χρυσή θέση.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.