Υλικά
Υλικά (για 16 μπουκιές)
16 χτένια (κοχύλια Σεν Ζακ)
300 γρ. φύλλο μπακλαβά
200 γρ. φουντούκια
Μαϊντανός
Διάφορες σαλάτες Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
50 γρ. μουστάρδα σε κόκκους
3-4 κ.σ. ξίδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Παρασκευή
Ανοίγουμε τα χτένια και τα καθαρίζουμε, βγάζοντας τα αυγά τους (το πορτοκαλί τους τμήμα).
Τρίβουμε το φουντούκι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτουμε το λάδι, ώστε να έχουμε ένα μαλακό μίγμα.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ.
και μήκους 20 εκ.
Βάζουμε πάνω στο φύλλο ένα χτένι, λίγο φουντούκι και μαϊντανό αλείφουμε με το πινέλο το ελαιόλαδο και τυλίγουμε το φύλλο σαν πίτα.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200°C για 5 λεπτά.
Παρουσίαση
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε μια «βινεγκρέτ» με το λάδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε τις διάφορες σαλάτες και ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ.
Στο κέντρο του πιάτου στρώνουμε τη σαλάτα και από πάνω τοποθετούμε τις μπουκιές των χτενιών.
Μαγειρικά τρικ
• Είναι απίστευτο πόσο εύκολα «αρπάζει» το φύλλο του μπακλαβά.
Επομένως, παρακολουθούμε άγρυπνα το ψήσιμο και μόλις δούμε το χρώμα του φύλλου να χρυσίζει, βγάζουμε αμέσως το φαγητό από το φούρνο.
Rose
Σκορ: Άλλο ένα δυνατό όνομα, επίσης με 14,2/20* και 2 σκούφους, στην 10η χρυσή θέση.