Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Φασολάδα
250 γρ. φασόλια
Ζωμός λαχανικών
1 φύλλο δάφνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, θυμάρι
Ελαιόλαδο
80 γρ. σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
80 γρ. καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
Αλάτι, Πιπέρι λευκό
Λίγες σταγόνες χυμό-λεμόνι
Ραβιόλια σελιvόριζας
8 φέτες στρογγυλές σελινόριζα (πολύ λεπτές) διαμέτρου 5 εκ.
50 γρ. τρούφα ψιλοκομμένη (ή ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα)
150 γρ. σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, Πιπέρι
1 αβγό
Πουρές σελιvόριζας
Σελινόριζα
Γάλα
Αλάτι, Λευκό πιπέρι
Παρασκευή
Φασολάδα
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το θυμάρι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να μη σπάσουν.
Όταν μαγειρευτούν, αφαιρούμε τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λάδι το ψιλοκομμένο καρότο και το σέλερι (ψιλοκομμένα), σε χαμηλή φωτιά.
Ραβιόλια σελινόριζας
Κόβουμε τη σελινόριζα σε κυβάκια και τη βράζουμε στο γάλα.
Τπ σοτάρουμε, τη στεγνώνουμε και την περνάμε από το μπλέντερ.
Ψήνουμε τις φέτες της σελινόριζας για 3-4 λεπτά στον ατμό.
Τις κρυώνουμε και τις στεγνώνουμε.
Ανακατεύουμε 2 κουτ.
σούπας πουρέ σελινόριζας με την τρούφα.
Βάζουμε λίγη γέμιση πάνω στις 4 φέτες σελινόριζας.
Αλείφουμε με λίγο αβγό τις άκρες και κλείνουμε τα ραβιόλια με τις υπόλοιπες φέτες σελινόριζας.
Σερβίρισμα
Σε ένα μπολ σερβίρουμε τη φασολάδα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Σοτάρουμε τα σέσκουλα με βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Σοτάρουμε τα ραβιόλια με βούτυρο για 2 λεπτά (να ζεσταθούν μόλις).
Στη μέση του μπολ βάζουμε τα σέσκουλα σε βουναλάκι και από πάνω τα ραβιόλια.