Follow us

Τηγανητά μπαρμπούνια με σάλτσα αντσούγιας

Ένας λαίμαργος toreador, ερωτευμένος με τη ζωή, τους αχινούς και τις καταλάνικες νοστιμιές, μας προσκαλεί, με σαφράνι στο πινέλο του, σε ένα art γεύμα με έξι αγαπημένες του σπεσιαλιτέ.

Τηγανητά μπαρμπούνια με σάλτσα αντσούγιας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπαρμπούνια, 200 γρ. το καθένα

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

10 cl λευκό, ξηρό κρασί

2 μικρά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια στιφάδου (κοκάρια)

100 γρ. βούτυρο

60 γρ. παστές αντσούγιες

25 γρ. κάπαρη

60 γρ. μαύρες ελιές

1/2 λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα της αντσούγιας και τα βάζουμε μέσα σε νερό, για να αφαλατιστούν, για 2 ώρες.

Ξεχωρίζουμε τα φιλέτα των μπαρμπουνιών και σοτά¬ρουμε τα κεφάλια και τα κόκαλά τους μαζί με τα κρεμμυδάκια, σε 20 γρ.

βούτυρο, για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε καλά και διατηρούμε το ζωμό σε μπεν-μαρί.

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα σε μίξερ.

Προσθέτουμε την κάπαρη, τα φιλέτα της αντσούγιας, στραγγισμένα, και το χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα την προσθέτουμε στο ζωμό και τα χτυπάμε με σύρμα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, έξω από τη φωτιά.

Τα φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα των μπαρμπουνιών, από τη μεριά του δέρματος, για 40 δευτερόλεπτα.

Τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε αμέσως δύο φιλέτα σε κάθε πιάτο, περιτριγυρισμένα με τη σάλτσα αντσούγιας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.