Follow us

Γλώσσα με ζελατίνη από αγάρ-αγάρ

Το ΕΥ συναντάει στο San Sebastian το «θεμέλιο λίθο» της ισπανικής nouvelle cuisine και μυείται στα μυστικά της -ασίγαστης έως σήμερα- δημιουργικότητας του.

Γλώσσα με ζελατίνη από αγάρ-αγάρ

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Γλώσσες

4 γλώσσες

350 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και τζίντζερ τριμμένο

Σάλτσα

75 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια

0,4 It ζωμός από τα μαγειρεμένα ρεβίθια.

1 κρεμμύδι.

1/2 κίτρινη πιπεριά.

4 κλωναράκια ζαφοράς.

Μαϊντανός

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και ginger τριμμένο

Γαρνιτούρα

Τένοντες κοτόπουλου

12 μπούτια κοτόπουλο.

12 λεπτές φέτες γλυκοπατάτας.

150 γρ. μανιτάρια.

1 κ.σ. ελαιόλαδο.

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο.

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος.

«Πέπλο» φυκιού

1 γρ. σκόνη αγάρ-αγάρ (απωανατολίτικη σκόνη για ζελατίνη)

Παρασκευή

Γλώσσες
Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τζίντζερ.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε ελάχιστα σε δυνατή πλάκα.

Τελειώνουμε στο φούρνο το ψήσιμο του ψαριού, ξεκοκαλίζουμε, φιλετάρουμε και φυλάμε.

Σάλτσα
Ποσάρουμε σε ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) το κρεμμύδι και την πιπεριά, ψιλοκομμένα.

Αφού ποσαριστούν, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ρεβίθια, τη ζαφορά και το μαϊντανό.

Ρίχνουμε το ζωμό από τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ και κατόπιν από σινουά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και το τζίντζερ.

Φυλάμε.

Γαρνιτούρα
Για το «πέπλο» φυκιού: Αλείφουμε με λάδι ένα πλαστικό σκεύος διαστάσεων 10 εκ.

πλάτους.

x 20 εκ.

μήκους.

Πασπαλίζουμε το αγάρ-αγάρ και τινάζουμε το σκεύος.

Τοποθετούμε το σκεύος ανάποδα στον ατμομάγειρα και μαγειρεύουμε στους 119°C για 10 δευτερόλεπτα.

Βγάζουμε από το σκεύος το φύκι που θα έχει φτιάξει ένα πολύ λεπτό στρώμα.

Το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και το μεταχειριζόμαστε σαν λεπτό σελοφάν.
Για τους τένοντες κοτόπουλου: Μαγειρεύουμε τα μπούτια κοτόπουλου με καρότο, κρεμμύδι, πράσο, για 90 λεπτά.

Ξεκοκαλίζουμε και ξεχωρίζουμε τους εσωτερικούς τένοντες από τα μπούτια.

Φυλάμε.

Ψιλοκόβουμε τους τένοντες και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Κόβουμε πολύ λεπτές παραλληλόγραμμες φέτες γλυκοπατάτας και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.

Φυλάμε.

Δημιουργία και παρουσίαση
Φιλετάρουμε τις γλώσσες και τις κόβουμε σε παραλληλόγραμμα.

Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο δύο φιλέτα γλώσσας το ένα πάνω στο άλλο.

Δίπλα, σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο σαντουιτσάκι με τις φέτες γλυκοπατάτας και τους τένοντες με τα μανιτάρια.

Πάνω στα φιλέτα τοποθετούμε ένα κομμάτι «πέπλο» φυκιού.

Σερβίρεται συνοδεία της σάλτσας, σε ξεχωριστό σκεύος.

Μπροστά στο φιλοξενούμενο χύνουμε τη σάλτσα, πολύ ζεστή, πάνω στο «πέπλο» , το οποίο μετατρέπεται σε διάφανη ζελατίνη.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.