Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. καβούρι-ψίχα (κονσέρβα ή crab sticks)
4 κ.σ. αβγά αστακού
1 φλιτζ. ρυζόξιδο
1 φλιτζ. mirin
1 αγγουράκι
1 κ.σ. sake
1 κ.σ. soy sauce
1 φλιτζ. ζωμός ψαριού (1 κ.σ. hondashi διαλυμένο σε 1 φλιτζ. χλιαρό νερό)
Παρασκευή
Βράζουμε το ξίδι με το mirin.
Μόλις αρχίζουν να κοχλάζουν, τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι.
Αφαιρούμε τα σπόρια, το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με 1/4 του μίγματος από το ξίδι και το mirin, μέχρι να πάρει χρώμα πρασινωπό.
Ανακατεύουμε το sake με το ζωμό ψαριού και τη soy sauce και περιχύνουμε τα αβγά του αστακού.
Αφήνουμε το μίγμα για 3 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα ποτήρι του Martini «ζουλάμε» το καβούρι για να φύγει το νερό, ρίχνουμε γύρω γύρω το πράσινο μίγμα και γαρνίρουμε με τα αβγά του αστακού.