Follow us

Cocktail με καβούρι

Japan lovers, ακονίστε τα τσοπ – στικ σας! Το ΕΥ παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την Eat Coutoure του γιαπωνέζικου fusion. Ο top σεφ της Hyatt Osamu «Fuji» Fujita, προσφέρει σπονδές στον ουρανίσκο του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Cocktail με καβούρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. καβούρι-ψίχα (κονσέρβα ή crab sticks)

4 κ.σ. αβγά αστακού

1 φλιτζ. ρυζόξιδο

1 φλιτζ. mirin

1 αγγουράκι

1 κ.σ. sake

1 κ.σ. soy sauce

1 φλιτζ. ζωμός ψαριού (1 κ.σ. hondashi διαλυμένο σε 1 φλιτζ. χλιαρό νερό)

Παρασκευή

Βράζουμε το ξίδι με το mirin.

Μόλις αρχίζουν να κοχλάζουν, τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι.

Αφαιρούμε τα σπόρια, το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με 1/4 του μίγματος από το ξίδι και το mirin, μέχρι να πάρει χρώμα πρασινωπό.

Ανακατεύουμε το sake με το ζωμό ψαριού και τη soy sauce και περιχύνουμε τα αβγά του αστακού.

Αφήνουμε το μίγμα για 3 ώρες στο ψυγείο.

Σε ένα ποτήρι του Martini «ζουλάμε» το καβούρι για να φύγει το νερό, ρίχνουμε γύρω γύρω το πράσινο μίγμα και γαρνίρουμε με τα αβγά του αστακού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.