Υλικά
Υλικά (για 8 κομμάτια -1 ρολό)
1 ώριμο avocado
2 γαρίδες tempura (βλ. «κουρκούτι τεμπούρα»)
4 crab sticks
1 αγγουράκι
1 φύλλο φύκια nori
Ρύζι για sushi
Ρολό από μπαμπού (για να «τυλίξουμε» το sushi)
Μια διαφανής μεμβράνη (επίσης για το «τύλιγμα») Wasabi
Παρασκευή
Κόβουμε το avocado στα τέσσερα, αφαιρούμε τον καρπό και ξανακόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες με την ίδια μέθοδο που ακλουθήσαμε στην «τεμπούρα αστακού» (βλ.
συνταγή).
Μυστικό: Βάζουμε τη γαρίδα για λίγο σε νερό με πάγο, και χαράζουμε την κοιλιά της -θα τηγανιστεί καλύτερα.
Κόβουμε το αγγουράκι σαν «μαλλιά αγγέλου».
Στρώνουμε το ρολό με τη μεμβράνη.
Στρώνουμε το ρύζι και περνάμε πάνω του μια «δακτυλιά» Wasabi.
Απλώνουμε κατά μήκος το αγγουράκι, το καβούρι και τις γαρίδες, βάζουμε το nori από πάνω και τα ρολάρουμε όλα μαζί.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Τοποθετούμε στη σειρά από πάνω τις φέτες του avocado και τυλίγουμε το ρολό και το avocado προσεκτικά με τη μεμβράνη.
Το ρολάρουμε ξανά, μέχρι το avocado να πάρει τη φόρμα του ρολού.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε οκτώ κομματάκια.