Υλικά
Υλικά
1 κουτί έτοιμο μίγμα για φαλάφελ Αl Fez (από «Στατήρ»)
Λάδι για τηγάνισμα
Πέστο σουσαμιού
2 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
125 ml παρθένο σησαμέλαιο
2 κ.σ. σουσάμι
1 σκ. σκόρδο
Παρασκευή
Πέστο σουσαμιού
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά, είτε δουλεύοντας στο χέρι με το γουδί, είτε στο πολυμίξερ, μέχρι να πάρουμε απαλά, βελούδινο μίγμα.
Φαλάφελ
Ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεως της συσκευασίας, φτιάχνουμε το μίγμα για τα φαλάφελ (κεφτέδες κουκιών), πλάθουμε και τους τηγανίζουμε σε λάδι.
Σερβίρουμε με το πέστο σουσαμιού.
Το εθνικό μας απόσταγμα συντονίζεται με το "ολυμπιακό πνεύμα", φλερτάροντας με μεζέδες απ όλον τον κόσμο.
Κάρι, σούσι, τάκος, φαλάφελ, γκούλας κοντράρουν το ούζο και το ερωτεύονται κεραυνοβόλα.