Υλικά
Υλικά
1 μεγάλο χέλι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες
Λίγο βούτυρο (προαιρετικώς)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το χέλι και το πλένουμε.
Το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο.
Όπως λέει ο Στρατής Τσίρκας στο διήγημά του «Στον κάβο», όταν το χέλι είναι μεγάλο, αρκεί το δικό του λίπος για το ψήσιμο.
Στρατής Τσίρκας: Χέλι στο φούρνο