Follow us

Τοματόρυζο με τζίντζερ και μάραθο, φέτα, τόνο και κρεμμύδι (του Κώστα Τσίγκα)


Τοματόρυζο με τζίντζερ και μάραθο, φέτα, τόνο και κρεμμύδι (του Κώστα Τσίγκα)

Υλικά

Υλικά

Για το ρύζι

5 με 6 ώριμες τομάτες

1 κουταλάκι τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά μάραθο φρέσκο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1 κούπα ρύζι για σουσι

Για το ψάρι

Τόνος ή παλαμίδα φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια 3 εκ.Χ 8εκ.

100 γραμμάρια τυρί φέτα σπασμένο με το χέρι

Για το “Κρεμμύδι”

1+1  μεγάλο κρεμμύδι

300 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια κόκκινο κρασί

150 γραμμάρια ξύδι απο κόκκινο κρασί

2 κουταλιές ελαιόλαδο

πρέζα αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσουμε το ζωμό του κρεμμυδιού περνάμε απο τον αποχυμωτή το 1 κρεμμύδι.

Το άλλο κρεμμύδι το κόβουμε σε φέτες.

Βάζουμε το χυμό και όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ενα κατσαρόλι και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν.

Τα σουρώνουμε.Προετοιμάζουμε το ρύζι.

Περνάμε απο τον αποχυμωτή τις τομάτες και το τζίντζερ.

Βάζουμε τα υγρά μαζί με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.

Το αφήνουμε να κρυώσει.Σχηματοποιούμε το ρύζι σε σχήμα σούσι και πάνω του τοποθετούμε ένα κομμάτι από το ψάρι.

Το πασπαλίζουμε με λίγη απο τη φέτα και το αλείφουμε με λίγο απο το κρεμμύδι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.