Υλικά
Για το ρύζιΥλικά
5 με 6 ώριμες τομάτες
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μάραθο φρέσκο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα ρύζι για σουσι
Για το ψάρι
Τόνος ή παλαμίδα φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια 3 εκ.Χ 8εκ.
100 γραμμάρια τυρί φέτα σπασμένο με το χέρι
Για το “Κρεμμύδι”
1+1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια κόκκινο κρασί
150 γραμμάρια ξύδι απο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πρέζα αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσουμε το ζωμό του κρεμμυδιού περνάμε απο τον αποχυμωτή το 1 κρεμμύδι.
Το άλλο κρεμμύδι το κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε το χυμό και όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ενα κατσαρόλι και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν.
Τα σουρώνουμε.Προετοιμάζουμε το ρύζι.
Περνάμε απο τον αποχυμωτή τις τομάτες και το τζίντζερ.
Βάζουμε τα υγρά μαζί με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.Σχηματοποιούμε το ρύζι σε σχήμα σούσι και πάνω του τοποθετούμε ένα κομμάτι από το ψάρι.
Το πασπαλίζουμε με λίγη απο τη φέτα και το αλείφουμε με λίγο απο το κρεμμύδι.