Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 μπαρμπούνια (μέτρια), περίπου 700 γρ., καθαρισμένα και κομμένα σε φιλέτα
500 γρ. άγρια χόρτα
8 ντομάτες ώριμες, χωρίς σπόρους και φλούδες
4-6 φύλλα βασιλικός φρέσκος
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. λάδι ελιάς
Αλάτι-πιπέρι
Αλεύρι για πασπάλισμα
Λάδι για τηγάνισμα
Παρασκευή
Βράζουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι ελιάς τα χονδρο-αλέθουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 150°C και τηγανίζουμε τα αλευρωμένα φιλέτα ψαριού για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
Παρουσίαση
Τοποθετούμε τα χόρτα στη μέση του πιάτου, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε 4 φιλέτα μπαρμπουνιού.
Μαγειρικά τρικ
• Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το βράσιμο της σάλτσας ντομάτας: μην ξεπεράσει τα 5 λεπτά που προτείνει η συνταγή, έτσι ώστε να ξεχωρίζει η ιδιαίτερη γεύση και υφή κάθε υλικού.
Καίριος, επίσης, είναι ο χρόνος τηγανίσματος, για να διατηρήσει το ψάρι ζωηρή την έντονη, θαλασσινή του γεύση.
Σπονδή
Σκορ: Ένα εντυπωσιακό εστιατόριο βρέθηκε μονομιάς στην 7η θέση με 14,6/20* και 2 σκούφους, συνεχίζει την ανοδική του πορεία.