Υλικά
Υλικά (για 6 μερίδες)
500 γρ. γαρίδες
500 γρ. μαρίδες
1/2 καλαμάρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι
Κουρκούτι
600 γρ. αλεύρι
100 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κορνφλάουρ
Αφρός τζατζίκι
5 γρ. σκόρδο
10 γρ. ζελατίνη
1 αγγούρι
3 cl ελαιόλαδο
600 γρ. γιαούρτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κουρκούτι
Ρίχνουμε την μπίρα σε ένα μπολ και μετά λίγο λίγο το αλεύρι και τα υπόλοιπα ξηρά υλικά.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Αφρός τζατζίκι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα σουρώνουμε.
Παίρνουμε λίγο από το τζατζίκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες.
Βάζουμε το τζατζίκι στο σιφόνι και προσθέτουμε 2 αμπούλες αέριο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Τηγάνισμα
Αλευρώνουμε τα ψάρια, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στους 170°C.
Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας (48 the restaurant)