Ταραμοσαλάτα

Συνταγή

Ταραμοσαλάτα
Υλικά (για 8-10 άτομα)

100 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη

80 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. λευκός ταραμάς

225 γρ. ελαιόλαδο

200 ml ηλιέλαιο

85 ml χυμός λεμονιού

Παρασκευή

Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το λεμόνι.



Μόλις γίνουν ένα πηχτό μείγμα, ρίχνουμε τα λάδια σε σταθερή συνεχή ροή, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα του μπλέντερ. Στο τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.



Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.

Το διαχρονικό θαλασσινό βελούδο του «Βασίλαινας».


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος