Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 κομμάτια σφυρίδας
180 γρ. περίπου το καθένα, φιλεταρισμένα
500 γρ. πατάτα κόκκινη (ή Νάξου μικρή)
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινα μήλα
200 ml ζωμός κοτόπουλου
200 γρ. γάλα
1 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
50 γρ. βούτυρο
Λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Αφρός μοσχολέμονου
2 λάιμ (το ξύσμα)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
Τις κρατάμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κατά μήκος του κάθε κομματιού και τα περιχύνουμε με το χυμό από το ένα λάιμ (για να μη μαυρίσουν).
Τα κρατάμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Βράζουμε ελαφρώς για να πάρουμε τα αρώματα, και σουρώνουμε.
Στο μετάξι, έχουμε βάλει τις πατάτες να βράζουν με λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το πας-πουρέ.
Ρίχνουμε το αρωματισμένο γάλα, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.
Κρατάμε ζεστά.
Στο ζωμό του κοτόπουλου, με λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τις πιπεριές να ψηθούν και να σφίξει λίγο ο ζωμός.
Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε και τα μήλα να ζεσταθούν.
Αφρός μοσχολέμονου
Ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ, για να αρωματιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κρέμα στο σιφόνι, το φορτώνουμε με 2 αμπούλες αερίου και το διατηρούμε σε μπεν μαρί στους 80°C.
Περνάμε τα ψάρια από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Στο πιάτο βάζουμε από μια κουταλιά από το ζεστό πουρέ, ρίχνουμε μία κουταλιά από τα λαχανικά και βάζουμε το ψάρι απαλά από πάνω.
«Ντύνουμε» με τον αρωματισμένο αφρό.
Συνταγή: Σοφία Χατζηελευθερίου (Beau Brummel)