Follow us

Σφυρίδα με αφρό μοσχολέμονου σε στρώμα γλυκιάς πιπεριάς και ξινόμηλου

Αέρινοι σαν την κορυφή του κύματος, μοδάτοι σαν κολεξιόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2004, εκφραστικοί σαν αυθόρμητο παιδί, οι αφροί ανανεώνουν τη γαστρονομική σκηνή με αιθέρια έκπληξη και πολλή γεύση. Έξι από τους καλύτερους Έλληνες σεφ βγάζουν απ τις κουζίνες των εστιατορίων τους αφρώδη ποιήματα - χαρείτε τα επιτόπου ή επιδοθείτε σε ασκήσεις... κρόουλ στο σπίτι σας.

Σφυρίδα με αφρό μοσχολέμονου σε στρώμα γλυκιάς πιπεριάς και ξινόμηλου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κομμάτια σφυρίδας

180 γρ. περίπου το καθένα, φιλεταρισμένα

500 γρ. πατάτα κόκκινη (ή Νάξου μικρή)

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινα μήλα

200 ml ζωμός κοτόπουλου

200 γρ. γάλα

1 σκ. σκόρδο

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

50 γρ. βούτυρο

Λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Αφρός μοσχολέμονου

2 λάιμ (το ξύσμα)

300 γρ. κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.

Τις κρατάμε.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κατά μήκος του κάθε κομματιού και τα περιχύνουμε με το χυμό από το ένα λάιμ (για να μη μαυρίσουν).

Τα κρατάμε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο και το δεντρολίβανο.

Βράζουμε ελαφρώς για να πάρουμε τα αρώματα, και σουρώνουμε.

Στο μετάξι, έχουμε βάλει τις πατάτες να βράζουν με λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το πας-πουρέ.

Ρίχνουμε το αρωματισμένο γάλα, λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.

Κρατάμε ζεστά.

Στο ζωμό του κοτόπουλου, με λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τις πιπεριές να ψηθούν και να σφίξει λίγο ο ζωμός.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε και τα μήλα να ζεσταθούν.

Αφρός μοσχολέμονου
Ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ, για να αρωματιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κρέμα στο σιφόνι, το φορτώνουμε με 2 αμπούλες αερίου και το διατηρούμε σε μπεν μαρί στους 80°C.

Περνάμε τα ψάρια από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Στο πιάτο βάζουμε από μια κουταλιά από το ζεστό πουρέ, ρίχνουμε μία κουταλιά από τα λαχανικά και βάζουμε το ψάρι απαλά από πάνω.

«Ντύνουμε» με τον αρωματισμένο αφρό.

Συνταγή: Σοφία Χατζηελευθερίου (Beau Brummel)

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.